16 fotografii interesante cu cei mai bogați regi din istorie

- Advertisement -

Adesea, bogăția și puterea merg mână în mână, iar acest lucru este valabil mai ales în cazul regilor care au moștenit averi inimaginabile. Desigur, este dificil să identificăm cei mai bogați oameni cu adevărat din istorie, deoarece acest lucru ar necesita transpunerea tuturor pământurilor și bogățiilor lor în moneda modernă.

În ciuda acestui fapt, mai jos v-am pregătit 16 fotografii cu regi și împărați care sunt considerați a fi unele dintre cele mai bogate și mai influente figuri din istorie.

  1. Mansa Musa.

Musa I, cunoscut și sub numele de Mansa Musa, a fost conducătorul Imperiului Mali din Africa de Vest în secolul al XIV-lea. Au existat legende despre bogăția lui Mansa Musa: în 2012, averea sa a fost estimată la 400 de miliarde de euro, ceea ce i-a permis să treacă pe primul loc în lista celor mai bogați oameni din istorie.

2. Octavian August.

Gaius Julius Caesar Octavian Augustus a fost primul împărat roman și una dintre cele mai influente figuri din istoria lumii. Fiind primul împărat roman, el a avut acces la bogăția Imperiului Roman, care la acea vreme reprezenta aproximativ 25-30% din PIB-ul mondial.

- Advertisement -

3. Împăratul Shenzong.

Împăratul Shenzong, al cărui nume real era Zhao Xu și al cărui nume de templu era Zhezong, a fost al zecelea împărat al dinastiei Song din China. A domnit între 1067 și 1085. Acesta controla aproximativ 30% din PIB-ul mondial, echivalentul a peste 30 de trilioane de euro în prezent.

4. Alain Red.

Alain Rufus, cunoscut și sub numele de Alan cel Roșu, a fost un nobil normand care a trăit în secolul al XI-lea. La momentul când s-a stins din viață , averea lui era de 11 mii de lire sterline – aproximativ 7% din PIB-ul Angliei la acea vreme.

- Advertisement -

5. Genghis Han.

Genghis Khan a fost fondatorul și primul mare han al Imperiului Mongol, care după decesul său a devenit cel mai mare imperiu contiguu. Genghis Khan era extrem de bogat după standardele vremii sale: în calitate de conducător al Imperiului Mongol, avea acces nu numai la bogăția statului său, ci și la bogăția tuturor teritoriilor cucerite.

6. Abdullah II ibn Hussein.

Abdullah II bin Al Hussein este actualul rege al Iordaniei. Ca membru al dinastiei hașemite, a moștenit bogății considerabile și deține o mare putere politică în Iordania. Averea regelui Abdullah al II-lea este estimată la între 1 și 5 miliarde de euro.

7. Akbar I.

Akbar I, cunoscut și sub numele de Akbar cel Mare, a fost al treilea împărat Mughal al Indiei între 1556 și 1605.La dispoziția lui era o zonă de aproximativ dimensiunea Indiei moderne, care reprezenta 25% din PIB-ul mondial. Astăzi este de 21 de trilioane de euro.

- Advertisement -

8. Regele Solomon.

Solomon a fost al treilea rege al Israelului și fiul regelui David. Potrivit Bibliei ebraice, el era renumit pentru înțelepciunea și bogăția sa, în special pentru comerțul iscusit cu resurse valoroase, inclusiv aur, argint și pietre prețioase. După calcule aproximative, averea conducătorului biblic ar putea depăși 2 trilioane de euro în banii de astăzi.

9. Nicolae al II-lea.

Nicolae al II-lea a condus Imperiul Rus din 1894 până în 1917 și în acea perioadă a avut acces deplin la vistieria statului, făcându-l unul dintre cei mai bogați monarhi din istorie.

10. Asaf Jah VII.

Osman Ali Khan, cunoscut și ca Asaf Jah VII, a fost ultimul Nizam (conducător) al statului princiar Hyderabad din India. El a condus din 1911 până în 1948, când guvernul indian a anexat statul. La acea vreme, el era unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere personală estimată la aproximativ 2 miliarde de euro.

11. William I Cuceritorul.

William a fost primul conducător normand al Angliei, a trăit între 1028 și 1087 și este cunoscut în primul rând pentru invadarea și cucerirea Angliei. Cu cât a cucerit mai multe regate, cu atât a dobândit mai multe bogății: astăzi averea lui ar fi estimată la 228 de miliarde de euro.

12. Muammar Gaddafi.

Muammar Gaddafi a fost liderul Libiei din 1969 până s-a stins din viață în 2011. A fost o figură controversată și influentă, care a jucat un rol semnificativ în istoria Libiei și a regiunii în ansamblu. El a controlat o mare parte din averea petrolieră a Libiei, pe care a folosit-o pentru a finanța diverse proiecte și inițiative. De asemenea, a avut acces la resursele statului libian, inclusiv la forțele armate ale acestuia.

13. Maha Vajiralongkorn.

Maha Vajiralongkorn, alias Rama X, este actualul rege al Thailandei. Ocupă această funcție din 2016, când a urcat pe tron ​​după ce tatălui său s-a stins din viață, regele Bhumibol Adulyadej. Potrivit Business Insider, valoarea netă a averii lui Vajiralongkorn este estimată a fi între 30 și 40 de miliarde de euro.

14. Hassanal Bolkiah.

Sultan Hassanal Bolkiah este actualul sultan al Brunei și șef al statului. El a ocupat această funcție din 1967 și, după moartea Elisabetei a II-a, a devenit cel mai longeviv monarh din lume. Averea sultanului Hassanal Bolkiah este estimată la 20-28 de miliarde de euro.

15. Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Salman bin Abdulaziz Al Saud este actualul rege al Arabiei Saudite. În 2015, a urcat pe tron ​​după ce fratelui său s-a stins din viață, regele Abdullah. Averea sa personală este estimată la 17-18 miliarde euro.

16. Filip al VI-lea.

Filip al VI-lea este actualul rege al Spaniei. În 2014, a urcat pe tron ​​în urma abdicării tatălui său, regele Juan Carlos I. La scurt timp după aceea, a dezvăluit valoarea netă a averii sale (2,6 miliarde de euro).