Peștera „cântătoare” din Fingal, un loc uimitor, unic în lume

- Advertisement -

Există un loc uimitor în Scoția, cunoscut sub numele de „peștera cântătoare”, un ansamblu de coloane lungi și subțiri de piatră care formează o peșteră în sine. Locul este unic, deoarece are o structură deosebită față de peisajele mistice din Marea Britanie.

Mai jos vă vom prezenta ce legende ascunde acest loc și de ce se numește „peștera cântătoare”.

Peștera cântătoare a lui Fingal se află pe mica insulă scoțiană Staffa. Peștera a fost numită după uriașul Fingal, un erou legendar din mitologia celtică. Potrivit uneia dintre povești, uriașul Fingal a construit un baraj între Irlanda și Scoția pentru a conecta cele două țări.

Peștera se numește „Peștera Cântecului” sau Ouham Binn, care se traduce prin „Peștera Melodiilor”, datorită acusticii frumoase care răsună prin bolta în formă de cupolă a peșterii. Sunetul mării și cântecele păsărilor răsună prin peșteră, creând un ecou simfonic care aduce la lumină melodia naturii.

- Advertisement -

Insula a fost descoperită în secolul al XVIII-lea de către navigatorul englez Joseph Banks, care a fost impresionat de frumusețea locului și a comparat marile coloane de bazalt ale peșterii cu coloanele din Luvru.

De asemenea, în timp ce vă aflați în Peștera Fingalova, puteți vedea insula numită Aion, unde au fost îngropați regii scoțieni antici, inclusiv regele scoțian Macbeth, care joacă rolul principal în Macbeth al lui Shakespeare.

- Advertisement -

Cea mai pitorească perioadă a anului care poate dezvălui pe deplin minunile Peșterii Fingalova este primăvara. Aceasta este perioada din an în care vârfurile gri și goale ale recifului încep să înflorească și să se înverzească. Varietatea florei marine de-a lungul țărmurilor capătă culori vibrante, de la verdele proaspăt la culoarea adâncă a valurilor mării.

Este posibil să intrați în peșteră, dar numai dacă nu vă este frică de înălțime. Cu toate acestea, vă puteți face loc prin calea de deasupra apei, agățându-vă de balustradă. Nu se poate intra în peșteră cu barca, deoarece pasajul este îngust și se poate ajunge acolo doar pe jos. Urcând scările până în vârful insulei veți avea o priveliște incredibilă asupra peisajului din jur.