Un tânăr a călătorit într-o cutie peste ocean pentru a trăi „visul american”

- Advertisement -

  În urmă cu mai bine de un secol, o călătorie din Germania în Statele Unite costa 120 de mărci (cel mai ieftin bilet). Germanul Johann Beck nu și-l putea permite, dar își dorea atât de mult să ajungă în America, încât a fost dispus să facă orice.

Mai jos v-am pregătit povestea uimitoare a unui tânăr care a traversat oceanu într-o cutie pentru a trăi „visul american”.

Beck a aflat că era posibil să se transporte singur cu mai puțin de jumătate din costul celui mai ieftin bilet. Germanul a făcut o cutie specială cu un mâner în interior, astfel încât să poată deschide și închide singur capacul. Apoi a ordonat ca aceasta să fie predată navei Palatia în ziua potrivită. Acest lucru s-a întâmplat în 1901.

Beck a luat 12 cutii de lapte condensat, 10 litri de apă, pâine, cârnați, 36 de batoane de ciocolată, o cutie de curmale și niște whisky. A petrecut 16 zile în lada sa din cala vasului și a reușit să ajungă în râvnita Americă.

- Advertisement -

Germanul nu se gândise la unele dintre dificultățile de pe drum. Partea de navă în care „locuia” era mult mai rece decât anticipase. Iar călătoria nu a durat 14 zile, așa cum a declarat, ci 16, deoarece timpul de parcurs a crescut din cauza unei furtuni. Cu puțin timp înainte de finalul călătoriei, și-a dat seama că nu mai avea provizii și că nu se vedea niciun țărm.

Când nava a ajuns în SUA, Beck, slăbit și deshidratat, s-a târât afară din lada lui și a început să-i roage pe marinarii șocați să-i dea apă. A fost predat medicilor, iar Johann și-a recăpătat repede cunoștința. Dar determinarea sa nu a topit inimile Departamentului de Imigrări, iar bărbatul a fost reținut pentru a plăti o amendă de zece dolari.

Dar vestea despre acest mod original de a călători a devenit virală, iar proprietarii hotelului Neumuller & Schaeffer au plătit amenda pentru Beck.

- Advertisement -

Beck le-a împărtășit jurnaliștilor planurile sale: să muncească și să economisească bani până când va putea solicita oficial cetățenia. Iar odată ce va sosi acel moment fericit, el intenționează să o aducă pe iubita sa, care a rămas în Germania

Ne-ar plăcea să credem că toate planurile sale s-au împlinit și că mireasa a ajuns la iubitul ei creativ, dar nimeni nu știe cum și-a continuat viața  acest tânăr în America.