19 fotografii cu evenimente interesante și misterioase din trecut

- Advertisement -

Americanul Arthur Brisbane, jurnalist și unul dintre cei mai faimoși editori de ziare din secolul trecut, spunea în 1911, mai exact, că o imagine poate înlocui mii de cuvinte. Iar fraza sa se potrivește perfect pentru selecția noastră de cele mai interesante fotografii istorice. O puteți vedea cu ochii dumneavoastră.

Mai jos v-am pregătit o selecție cu fotografii vechi și prăfuite găsite undeva în adâncurile tezaurului istoric.

  1. Aceste căruțe de apă trase de cai puteau fi găsite pe drumuri la începutul anilor 1900.

2. Actorii la repetiția sărutului. Ei au purtat măști, deoarece în acea perioadă era o epidemie de gripă, dar au fost nevoiți să îndepărteze acest atribut neatractiv în timpul filmărilor finale.

- Advertisement -

3. Fabrica Fiat din Torino, Italia, chiar pe acoperișul acesteia, a creat un întreg circuit pentru testarea mașinilor nou produse.

4. Așa arătau membrii juriului de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acestea au avut loc în 1964.

5. Și în trecut, era posibilă rezervarea unui bilet în avans.

- Advertisement -

6. Experiment original de aerodinamică. O echipă condusă de celebrul inventator american Bell trimite în aer un zmeu uimitor în 1908.

7.  În 1902, în Alaska, locuitorii au creat oameni uriași din zăpadă.

8. Un instantaneu realizat la începutul secolului al XX-lea într-un oraș californian. Familiile care doreau să se mute puteau să-și mute și casa cu ele.

- Advertisement -

9. Un soldat cu vulpea sa de companie. Acest soldat al armatei americane mergea la toate exercițiile militare însoțit de vulpea sa.

10. În anul 25 al secolului trecut, circulația a fost oprită pe o stradă din New York pentru ca un animal să își poată transporta în siguranță puii pe partea cealaltă a drumului.

11. Fotografia o arată pe o locuitoare din Londra, Lady Norman, cu propriul ei tip de scuter electric, anul 1900.

12. Animatorii de la Disney conturează imaginea simpaticului ren care va deveni în curând popular în întreaga lume. Iată cum au fost create în trecut personaje îndrăgite din desene animate.

13. O strângere de mână istorică filmată în 1963 și care îl arată pe un Bill Clinton adolescent, în vârstă de doar 16 ani, dând mâna cu cel de-al 35-lea președinte al Statelor Unite.

14. O navă de marfă pe un chei dintr-un port scoțian. Uriașul metalic tronează deasupra hangarelor, lângă care muncitorii se joacă cu mingea.

15. Conducătorul se plimbă cu o mașină plutitoare unică în jurul unui lac din apropierea fermei sale. Acțiunea are loc în Texas, în 1965.

16. Leopold De Rothschild și faimoasa sa trăsură cu zebre, Londra, 1898.

17. Întoarcerea bărbaților sovietici exilați în Germania, 1945, Magdeburg.

18. Fată cu găleți, pline cu apă, pe bicicletă.

19. Inundație la Paris, Rue du Bac, anul 1910.