19 costumele tradiționale de nuntă din întreaga lume, iti vor schimba total perceptia despre aceste popoare

- Advertisement -

În zilele noastre, în ciuda varietății de rochii de mireasă de designer, miresele și mirii preferă adesea să poarte opțiunile clasice, o rochie albă și un costum formal. Cu toate acestea, nu toată lumea se simte confortabil cu această alegere. Nu fiecare cuplu vrea să fie „ca toți ceilalți”.

Unii tineri căsătoriți, care doresc să iasă în evidență sau să aducă un omagiu vechilor tradiții, probează costume naționale pe care le purtau strămoșii lor. Mai jos v-am pregătit câteva fotografii cu cele mai uimitoare costumații de nuntă tradiționale.

  1. Ținuta tradițională de nuntă a femeilor Fulani, Africa de Vest.

2. Ghana, Africa de Vest.

Nunțile din Ghana sunt renumite pentru coloritul lor. Ținuta tradițională a miresei poate fi împodobită cu o varietate de modele și culori.

- Advertisement -

3. Pakistan.

4. India.

Miresele indiene aleg adesea să poarte lehenga choli în roșu pentru nunta lor. Pentru ca acesta să arate cât mai elegant, este completată cu șaisprezece bijuterii.

- Advertisement -

5. Coreea de Sud.

6. Japonia.

Miresele japoneze poartă adesea un kimono alb ca zăpada (a cărui culoare poate varia uneori) și o pălărie specială din mătase numită tsunokakushi.

- Advertisement -

7. Mongolia.

În mod curios, această ținută poate fi purtată nu doar la nunți, ci și la orice sărbătoare importantă.

8. România.

9. Ungaria.

Caracteristica principală a rochiei tradiționale maghiare este abundența de modele florale. Mireasa poartă, de obicei, mai multe fuste pe sub rochie (pentru a adăuga un plus de bogăție).

10. Malaezia.

11. Kosovo.

Miresele din Kosovo arată cât se poate de neobișnuit, totul din cauza machiajului suprarealist, care se presupune că ar trebui să protejeze fața de ochiul rău. Ținuta este brodată cu pietricele și argint.

12. Singapore.

13. Iran.

14. Scoția.

15. Israel.

În familiile evreiești extrem de religioase, modestia este încurajată. Îmbrăcămintea miresei trebuie să îi ascundă întregul corp, cu excepția feței și a mâinilor.

16. China.

În China se obișnuiește ca tinerii căsătoriți să se îmbrace în roșu. Aceștia simbolizează fericirea, prosperitatea și bunăstarea. Capul miresei este împodobit cu un aranjament de phoenix incredibil de frumos.

17. Schaumburg-Lippe, Germania.

18. Yemen.

19. Satul Ribnovo din Bulgaria.

Nunta în Ribnovo nu este sărbătorită ca în restul Bulgariei. Miresele nu poartă rochii albe clasice, ci doar ținute tradiționale. În plus, un machiaj special (numit gelina) este obligatoriu pentru nunți. Miresele sunt pregătite de femei experimentate din sat.