10 fotografii care prezintă cele mai controversate costume naționale ale secolului XIX

- Advertisement -

Când ai avut ultima dată o lecție de istorie? Poate că a fost vizionarea unui documentar sau ascultarea unui podcast despre evenimente mărețe din trecut? Sau poate ai vizitat recent un muzeu care te-a ajutat să afli mai multe despre istoria țării sau orașului tău? Indiferent cât de multe știm despre trecutul lumii, frumusețea istoriei este că întotdeauna există ceva de învățat din ea.

Mai jos v-am pregătit 10 fotografii interesante cu cele mai uimitoare costume naționale din secolul al XIX-lea.

  1. Acesta este un georgian nobil, pe nume Ovaliani. Acest portret a fost realizat în studioul foto Tiflis, în 1890.

2. Acesta este un samurai înarmat din Japonia. În armură, o cască, cu o katana în mâini și un wakizashi în spatele centurii. Acestea sunt săbii japoneze lungi și scurte. Poza a fost făcută în 1860.

- Advertisement -

3. Un alt personaj în costumul lui de lucru. În armură nerealistă cu țepi, inclusiv o cască, cu o sabie și un scut uriaș. Acesta este un călău din India.

4. Costumul de femeie al unei femei căsătorite, din Mongolia, care te va surprinde cu siguranță.

5. Un bărbat din Alaska care are o captură în mână, iar în privirea ochilor săi înguști există tristețe și dor universal, pentru că întreaga lume își numește poporul eschimos, iar ei înșiși se consideră inuiți.

- Advertisement -

6. Un grup de indieni siberieni Tungus (sunt Evenks), într-o poză din 1888.

7. Un exemplu de tineri căsătoriți din Bulgaria care și-au făcut nunta la începutul anilor 1900.

8. Soția în vârstă a unui general chinez care are în mod clar dificultăți în cea mai frumoasă ținută a sa.

- Advertisement -

9. O ținută națională a unei femei din Africa. Se poate observa că mărgelele lui Ju Ju din Coasta de Aur (acum Republica Ghana) sunt aproape la fel de mari ca cele ale soției unui general chinez.

10. O fotografie interesantă a unui popor care trăiește acum aproape peste tot în lume. Tipii aceștia sunt țigani de origine poloneză.