Leonardo DiCaprio a devenit actor datorită mamei sale, care îl ducea la audiții chiar și atunci când abia avea timp să lucreze

- Advertisement -

Leonardo DiCaprio este celebru pentru numeroasele sale aventuri amoroase. Se pare că își schimbă partenerele la fel de des cum lansează filme noi. Dar există o femeie din viața lui căreia îi va rămâne mereu fidel: mama sa. Datorită ei, el a reușit să își îndeplinească visul de a deveni actor.

Mai jos v-am pregătit câteva detalii uimitoare despre Irmelin Indenbirken, femeia care i-a fost meru alaturi lui DiCaprio.

Mama lui Leo, Irmelin Indenbirken, s-a născut în 1943, în satul german Oer-Erkenschwick. După 12 ani, s-a mutat în SUA împreună cu părinții ei și s-a stabilit în New York.

Acolo, Irmelin l-a cunoscut pe tatăl lui Leo, George DiCaprio. La acea vreme, ea lucra ca secretară juridică, iar viitorul ei soț era distribuitor de benzi desenate. Cuplul s-a mutat la Los Angeles, iar apoi au plecat într-o călătorie la Florența.

- Advertisement -

Când Leo avea 12 ani, i-a spus mamei sale că vrea să devină actor. În ciuda faptului că era ocupată la serviciu, aceasta l-a susținut și a început să-l ducă pe Leo la numeroase audiții. Acesta a fost punctul de cotitură pentru cariera lui Leo. El a spus odată că:”mama mea este singurul motiv pentru care sunt capabil să fac ceea ce fac”.

Irmelin nu și-a neglijat visul de a-i oferi fiului ei o educație bună. Chiar dacă locuiau într-un cartier sărac, ea a reușit să îi obțină lui Leo o bursă la Seeds Elementary School, o unitate privată de tip Montessori din campusul universitar al UCLA.

- Advertisement -

Eforturile lui Irmerlin au dat roade. La 18 ani, Leo a obținut rolul principal în „This Boy’s Life”. A fost o adevărată lovitură. În același an, a portretizat un adolescent cu tulburări psihice în „What’s Eating Gilbert Grape” și a primit primele nominalizări la Oscar și Globul de Aur.

De-a lungul anilor, Leo a devenit celebru nu doar ca actor talentat care poate interpreta aproape orice persoană, ci și ca protector al mediului înconjurător. DiCaprio luptă împotriva schimbărilor climatice și, prin exemplul său, arată cum faptele mici pot transforma lumea din jurul nostru.

Leo nu încetează niciodată să-și arate recunoștința față de mama sa pentru tot ce a făcut pentru el. În mod regulat achiziționează cadouri pentru ea. Un exemplu celebru este cel în care a supralicitat mai mult decât Paris Hilton pentru o geantă Chanel de 8.000 de lire sterline la o licitație de caritate la Cannes.

- Advertisement -

Unul dintre cele mai scumpe cadouri pe care Leo le-a făcut mamei sale a fost o casă uriașă în Los Angeles, în valoare de 7,1 milioane de dolari. DiCaprio a cumpărat-o de la starul din „Modern Family”, Jesse Tyler Ferguson și soțul acestuia.