15 cele mai incredibile animale care au o viață foarte logevivă

- Advertisement -

Omenirea a visat mult timp la nemurire. Oamenii de știință se străduiesc să găsească o modalitate de a prelungi viața umană. Și chiar fac progrese, deoarece speranța de viață crește cu fiecare deceniu care trece.Dar totul a fost de mult inventat pentru noi de Mama Natură.

Mai jos v-am pregătit câteva dintre cele mai longevive animale care sunt capabile să trăiască mult mai mult decât un om.

Locul 10 – Papagalul Macaw și aligatorul, 60 de ani.

Papagalii macaw și aligatorii împart locul 10. Sunt animale foarte diferite care trăiesc aproximativ aceeași durată de viață.

- Advertisement -

Locul 9 – Elefantul african, 70 de ani.

Elefantii sunt animale uimitoare. Nu numai că au o memorie bună, ci sunt împărțiți în stângaci și dreptaci, și sunt părinți foarte grijulii pentru puii lor.

Locul 8 – Balena boricană și șopârla tuatara, 150 de ani.

- Advertisement -

Balena boricană este deținătoarea absolută a recordului între mamiferele longevive.

Șopârla tuatara este un descendent direct al reptilelor antice, caracterizate printr-o dimensiune foarte mică de 80 de centimetri.

Locul 7 – Țestoasa, 180 de ani.

Cu toții am auzit povești despre țestoase cu viață lungă. Țestoasele elefant sau Galapagos și țestoase uriașe au o speranță de viață uriașă. Unii indivizi sunt capabili să trăiască mai mult de 200 de ani, dar, în medie, speranța de viață a unor specii de țestoase este de aproximativ 180 de ani.

- Advertisement -

Locul 6 – Tardigrad și koi, 200 de ani.

Tardigradul este un artropod minuscul care măsoară aproximativ 1 milimetru și este capabil să supraviețuiască chiar și în cele mai incredibile condiții. Oamenii de știință au expus tardigradul la o doză gigantică de radiații, l-au iradiat cu lumină ultravioletă, l-au otrăvit cu hidrogen sulfurat și dioxid de carbon, au încercat să îl ardă și să îl înghețe – dar tot a supraviețuit.

Koi-urile foarte frumoase au început să fie considerate simboluri ale înțelepciunii, deoarece trăiesc 200 de ani. Un astfel de pește va supraviețui mai multor generații de proprietari.

Locul 5 – Rechinul polar din Groenlanda și viermi tubulari, 300 de ani.

Oamenii de știință încă nu înțeleg de ce acest rechin uriaș trăiește atât de mult. Dar există o presupunere că întregul motiv constă într-un metabolism lent din cauza temperaturii scăzute a apei.

Secretul longevității viermilor tubifere nevertebrate este simplu: aceștia nu sunt absolut interesanți pentru prădători și, prin urmare, nimeni nu-i deranjează să-și trăiască viața lungă.

Locul 4 – Venus oceanic, 400-500 de ani.

Aceste moluște oceanice trăiesc în partea de nord a Oceanului Atlantic. O astfel de moluscă deținătoare de record a fost găsită în largul coastei Islandei în 2006, avea 507 ani.

Locul 3 – Corali Leiopati, 4000 de ani.

Pe locul trei se află coralii de adâncime din specia Leiopathes. Deținătorul recordului nu este doar printre corali, ci și printre viețuitoare în general.

Locul 2 – Burete cu șase fascicule, vechi de 11.000 de ani.

Această creatură, asemănătoare unei corp de sticlă, se distinge nu numai prin aspectul său interesant, ci și prin speranța de viață înspăimântătoare.

Locul 1 – Meduza și hidra sunt nemuritoare.

Particularitatea meduzei este simplă – este nemuritoare. Dacă viața ei nu este întreruptă în mod deliberat, ea va străbate pentru totdeauna apele Japoniei și ale Mării Mediterane. Întregul secret este în capacitatea sa de a se autovindeca.

O altă creatură posedă această abilitate – hidra. Acest nevertebrat este, de asemenea, nemuritor datorită auto-regenerării.