7 imagini cu ascensoare de parcare uimitoare pentru mașini din anii 1930

- Advertisement -

Era automobilelor a adus în viața marilor orașe multe probleme și modalități de a le rezolva, inovatoare. Creșterea numărului de mașini ne-a făcut să ne gândim la locurile de parcare, iar apoi a apărut o idee care părea nebunească, dar în același timp destul de modernă, compactă și fezabilă – un auto-lift de parcare.

Mai jos v-am pregătit câteva imagini interesante cu cele mai uimitoare ascensoare pentru mașini din anii 1930.

Primul sistem semiautomat a fost construit la Paris, la Garage Rue de Ponthieu, în 1905. Un lift instalat în interiorul unei clădirii de beton ducea mașina până la nivelul superior, unde personalul de întreținere o parca.

La sfârșitul anilor 1920, când speculațiile imobiliare în centrele marilor orașe ale Americii – Los Angeles, New York și Chicago – au atins apogeul, nimeni nu a vrut să construiască garaje, pentru că erau mai mulți bani de făcut în zgârie-nori cu birouri.

- Advertisement -

Dar doar câțiva ani mai târziu, în apogeul Marii Depresiuni, mulți proprietari de locuințe din centrul orașului dărâmau clădiri și construiau parcări pentru a evita plata impozitelor pe proprietăți depreciate.

Cu toate acestea, primele astfel de sisteme de parcare au apărut în Los Angeles, New York și Chicago în anii 1920.

- Advertisement -

Un sistem care este folosit chiar și astăzi (în Japonia, de exemplu), paternosterul a fost inventat de Westinghouse în 1923 și folosit pentru prima dată în Chicago pe Monroe Street, între State și Dearborn.

„În prezent, un număr semnificativ de potențiali cumpărători și viitori proprietari de mașini ezită să cumpere o mașină din cauza unei probleme mari și totuși de nerezolvat: parcarea mașinii atunci când sunt la serviciu sau vin la magazin.” („Everyday Science and Mechanics”, ianuarie 1932)

În 1933, o altă companie, Nash Motor Company, proiectează primul sistem de parcare vitrată la Târgul Mondial Age of Progress.