O sculptură complicată a unei bărci făcută dintr-un sâmbure de măslin

- Advertisement -

Termenul „uluitor” este folosit mult prea des pe internet, dar în acest caz, se aplică cu siguranță. Această statuie detaliată a unei bărci chinezești a fost sculptată dintr-un singur sâmbure de măsline!

Mai jos v-am pregătit câteva imagini cu povestea uimitoare a unei bărci șculptate într-un sâmbure.

Această operă de o măiestrie, detaliu și îndemânare inimaginabile a fost creată în 1737 de artistul chinez Ch’en Tsu-Chang, în timpul dinastiei Ch’ing. Barca este completată cu 8 figuri care au fost reproduse cu acuratețe până la expresii.

Interiorul bărcii prezintă scaune, farfurii și chiar o figură care dirijează barca. Acoperișul bărcii prezintă tije individuale de bambus și ceea ce pare a fi o pânză împăturită. Ferestrele bărcii, care prezintă rame decorative ornamentate și complicate, sunt mobile!

- Advertisement -

Acestea se deschid și se închid pentru a dezvălui micile figurine din interiorul bărcii. Și toate acestea într-un sâmbure de măslin care măsoară 17 mm pe 34 mm.

Pe cât de inimaginabil de pricepută a fost munca lui Tsu-Chang cu această barcă, asta nu este tot ce a făcut cu ea. Pe corpul bărcii se află o transcriere minuțioasă a operei „Oda de pe faleza roșie” de Su Shih, un celebru scriitor, poet și om de stat chinez care a trăit în secolul al XI-lea.

- Advertisement -

Acest text de 300 de caractere este inscripționat în întregime pe coca bărcii, astfel încât singura concluzie posibilă care se poate trage aici este că Tsu-Cheng avea nervi de oțel.