Noile pântece artificiale ar putea deschide un viitor mai bun pentru toată lumea

- Advertisement -

În 2017, oamenii de știință au creat un BioBag, primul uter artificial folosit pentru a crește un mielușel. Așadar, a fost doar o chestiune de timp până când acest nou concept va fi luat în considerare pentru creșterea unui bebeluș uman. Iar recent, ideea unei instalații de uter artificial numită EctoLife a atras atenția asupra modului în care ar putea arăta nașterea în viitor.

Mai jos v-am pregătit povestea uimitoare a celei mai noi invenții care poate da naștere unui copil adevărat.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 15% din cuplurile de vârstă reproductivă din întreaga lume sunt afectate de infertilitate. De exemplu, 9% dintre bărbații și aproximativ 11% dintre femeile de vârstă reproductivă din Statele Unite s-au confruntat cu probleme de fertilitate.

- Advertisement -

În această situație, conceptul EctoLife poate deveni o schimbare de viață pentru multe persoane care se luptă să conceapă un copil.

Creatorul său, Hashem Al-Ghaili, crede, de asemenea, că va face ca avorturile spontane, nașterile premature și cezariana să fie de domeniul trecutului, ca să nu mai vorbim de toate celelalte riscuri pentru sănătatea femeilor în timpul sarcinii sau de complicațiile de la scurt timp după aceea.

EctoLife, în general, este conceptul unei instalații mari, cu 75 de laboratoare foarte bine echipate, care ar fi alimentate cu energie regenerabilă. Fiecare dintre aceste laboratoare ar putea găzdui până la 400 de capsule de creștere menite să reproducă exact condițiile din interiorul uterului mamei.

- Advertisement -

De asemenea, acestea vor fi dotate cu senzori care vor monitoriza semnele vitale ale bebelușului 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Iar dacă sistemul bazat pe inteligență artificială detectează orice potențiale anomalii, le va raporta imediat pentru a fi remediate.

Un alt lucru bun în acest scenariu SF este că femeile pot uita pentru totdeauna de durerea nașterii. Se presupune că EctoLife oferă o alternativă sigură și fără durere la nașterea naturală. Nașterea se va face prin simpla apăsare a unui buton, astfel încât tu și partenerul tău să vă puteți bucura de întregul proces.