20 de fenomene naturale care sunt unice și au un aspect deosebit

- Advertisement -

Vârsta umanității este infimă în comparație cu vârsta universului. Așadar, nu este de mirare că încă nu îi cunoaștem toate misterele. Să luăm ca exemplu faptul că, până în prezent, mai puțin de 10% din oceane au fost explorate. Și totuși, multe fenomene naturale unice au fost deja bine studiate!

Mai jos v-am pregătit 20 de imagini cu cele mai interesante și uimitoare fenomene naturale studiate de specialiști.

  1. „Porțile iadului” sau „Ușa către iad”.

Acesta este Darvaza, un crater de gaz din Turkmenistan, care a fost incendiat în 1971 pentru ca gazele care se scurg să nu otrăvească oamenii și animalele. Incendiul trebuia să se stingă rapid, dar arde de mai bine de 50 de ani.

2. Murmurul sau „Soarele negru”.

Este posibil să fi văzut ceva asemănător înainte. Stolurile de sturzi se adună, uneori câte 50.000 de păsări sau chiar mai multe, și creează „imagini” tridimensionale dinamice ca aceasta pe cer.

- Advertisement -

3. „Râul fermecat”.

Pe insula filipineză Mindanao, există un mic râu numit Râul Fermecat. Apa sa este de un albastru surprinzător, de culoarea safirului și limpede ca cristalul și provine dintr-o peșteră subterană adâncă.

4. Lacul Natron.

Este un lac alcalin salin roșiatic din Tanzania, bogat în minerale și izvoare termale.

- Advertisement -

5. Valuri unice ale mareelor.

În mai multe locuri de pe Pământ, peisajele locale și mareele provoacă un fenomen numit val de maree. Acesta se formează atunci când mase uriașe de apă intră într-o albie îngustă a unui râu.

6. Norii lenticulari.

Este un nor în formă de lentilă care se formează în troposferă. Din cauza formei lor, mulți oameni le confundă cu OZN-urile.

7. Flori înghețate.

Acestea sunt depozite de mici cristale de gheață, ale căror grupuri seamănă adesea cu frunze de copac sau flori. Se formează pe solul cald ca urmare a unei perioade de frig bruște care urmează după perioade lungi de căldură, de obicei toamna.

- Advertisement -

8. Structura lui Rishat sau „Ochiul din Sahara”.

Are un diametru de până la 50 de kilometri. Până în prezent, oamenii de știință nu au o versiune unitară a originii acestui loc. Există doar ipoteze ipotetice, cum ar fi impactul cu un asteroid sau eroziunea naturală.

9. Fulgerul Catatumbo.

Un spectacol de o frumusețe și o putere incredibilă. Fulgerul Catatumbo este un fenomen natural care se produce la confluența râului Catatumbo în lacul Maracaibo (Venezuela).

10. Cercurile de pe fundul oceanului.

Aceste cercuri subacvatice de pe fundul oceanului din largul coastelor Japoniei arată ca ceva extraterestru.

11. Norii asperatus.

Acest fenomen se numește asperatus (Undulatus asperatus) și este cunoscut sub numele de norii cei mai răi.

12. „Deșertul înflorit” (Deșertul Atacama).

Acest loc din Chile a fost numit unul dintre cele mai frumoase de pe Pământ.

13. Curcubeul de foc.

Arcurile circumferențiale (numite și curcubee de foc) apar atunci când un halou de gheață este format de cristale de gheață lamelară în norii cirrus de nivel înalt.

14. Pietre de navigație (Pietre de mișcare).

Pietrele de navigație se găsesc în Valea Morții din SUA. Acestea sunt pietre care se deplasează pe fundul neted al văii și lasă urme lungi fără intervenția omului sau a animalelor.

15. „Eternal Flame Falls” în Chestnut Ridge Park.

Peste tot în lume, există incendii naturale care ard tot timpul din cauza gazelor care se infiltrează prin sol. Dar cascadele Eternal Flame Falls din Chestnut Ridge Park, New York, sunt diferite. Acolo, flăcările ard în interiorul cascadei.

16. Cercurile miraculoase din Namibia („cercuri de vrăjitoare”, „cercuri magice”).

Cercurile misterioase din Namibia reprezintă unul dintre marile mistere ale naturii, iar legenda locală spune că acestea sunt urmele zeilor.

17. Drumul uriașilor.

Giant’s Causeway este o structură din Irlanda de Nord formată din peste 40.000 de coloane de bazalt. Acesta s-a format în urma unei erupții vulcanice străvechi.

18. Marea gaură albastră.

Marea gaură albastră este situată în largul coastei Belize. Aceasta este situată în centrul recifului Lighthouse Reef, un atol din cadrul Barierei de Corali din Belize.

19. Moeraki Boulders.

Pe plaja Koekohe Beach de pe coasta de sud-est a Insulei de Sud a Noii Zeelande se află câteva sute de bolovani sferici care arată ca niște bile de piatră. Diametrul lor variază între 0,5 și 2,2 m.

20. Migrația crabilor roșii.

În fiecare an, insula Christmas din Australia este martora unui fenomen natural unic: aproximativ 43 de milioane de crabi de uscat migrează din pădurea tropicală spre coastă pentru a-și depune ouăle în ocean.