Povestea Elizabethei Taylor, femeia care a fost căsătorită de 8 ori cu 7 soți diferiți

- Advertisement -

Elizabeth Taylor este simbolul suprem al farmecului vechiului Hollywood. Ea părea să aibă totul – frumusețe, faimă și o viață plină de dragoste. A fost o femeie atât de captivantă, încât a ajuns să meargă la altar de 8 ori cu 7 bărbați diferiți și a devenit la fel de faimoasă pentru aceste escapade romantice precum a fost pentru jocul ei actoricesc strălucit.

Mai jos v-am pregătit câteva dintre cele mai interesante amănunte despre fiecare dintre căsătoriile Elizabethei Taylor.

Elizabeth Rosemond Taylor s-a născut în 1932. A debutat la Hollywood ca un copil-vedetă, până când a trecut la roluri mature în anii 1950, jucând în filme romantice.

- Advertisement -

Taylor a devenit cea mai bine plătită vedetă de cinema în anii 1960. Este, de asemenea, o actriță multipremiată, având în palmares 3 premii Oscar și 4 Globuri de Aur.

Taylor a fost considerată cea mai frumoasă femeie din lume în perioada sa de glorie și a fost descrisă ca fiind un „miracol al construcției”.

S-a căsătorit pentru prima dată la vârsta de 18 ani și a fost o aventură rapidă. Primul ei soț a fost Conrad „Nicky” Hilton Jr. și au fost împreună doar 8 luni – din mai 1950 până în ianuarie 1951. Hilton a fost fiul hotelierului Conrad Hilton.

- Advertisement -

Taylor a încercat a doua oară să se căsătorească în februarie 1952. A spus „Da” actorului britanic Michael Wilding, care era cu 20 de ani mai în vârstă decât ea.

Din căsătoria lor au rezultat doi fii, Michael Jr. și Christopher.

Când cariera lui Taylor s-a catapultat, relația ei cu Wilding s-a deteriorat. Iar după 5 ani de căsnicie, au luat-o pe drumuri separate.

La doar o lună după ce a pus capăt căsniciei cu Wilding, Taylor a mers din nou la altar cu cel de-al treilea soț al ei, producătorul de divertisment Mike Todd. Cuplul a avut un copil, pe nume Liza.

- Advertisement -

În cea de-a patra casnicie actrița s-a căsătorit cu cântărețul Eddie Fisher, în 1959,dar la 5 ani după ce au spus „Da”, cei doi s-au despărțit.

Taylor s-a îndrăgostit de actorul Richard Burton pe platoul de filmare al peliculei Cleopatra. A devenit o poveste de dragoste fulminantă, iar cei doi s-au căsătorit în aceeași lună în care Taylor a divorțat de Fisher (mai 1964).

După ce au jucat amândoi într-o peliculă TV despre divorț, Burton și Taylor au pus capăt mariajului lor de 10 ani în 1974. Dar asta nu a durat prea mult, iar după 16 luni (octombrie 1975) s-au căsătorit din nou.

Cel de-al șaselea soț al lui Taylor a fost politicianul John Warner. S-au apropiat din cauza dragostei lor comune pentru cai, dar după aproape 6 ani, au divorțat și ei.

Ultimul tip din șirul ei de căsătorii este muncitorul în construcții Larry Fortensky, care era cu 20 de ani mai tânăr decât ea. Dar, spre deosebire de Taylor, Fortensky nu era obișnuit cu lumina reflectoarelor și, în cele din urmă, au pus capăt relației în 1996.

Taylor s-a stins din viață în 2011, în urma unei boli de inimă. Ea a scris anterior că „a fost destinată să dăruiască dragoste, să fie mamă, soție și prietenă” și exact așa și-a trăit viața.