„Capsula timpului”, un apartament care nu a fost deschis timp de 70 de ani și despre care nu s-a știut niciodată că există

- Advertisement -

Uneori, toată lumea vrea să fie cu o sută de ani în trecut. Dacă nu o sută de ani, cel puțin 80, doar pentru a vedea cum trăiau oamenii și ce respirau, din curiozitate. Moștenitorii francezi foarte bogați ai doamnei de Florian au o astfel de oportunitate.

Această franțuzoaică și-a pierdut viața la vârsta de 91 de ani. Doamna era o doamnă bogată și locuia în sudul Europei.

Când moștenitorii ei au răscolit actele după ce aceasta s-a stins din viață, au descoperit că sunt foarte bogați – deși bunica lor nu le spusese nimic, s-a dovedit că toată viața ei plătise chirie pentru un apartament imens în Paris. Habar n-aveau că ea fusese cel puțin o dată în acest oraș.

- Advertisement -

A părăsit Parisul la doar 23 de ani, chiar în 1939, cu puțin timp înainte de ocupația germană. Pur și simplu a încuiat apartamentul cu o cheie și nu s-a mai întors acolo niciodată.

Drept urmare, moștenitorii ei au găsit specialiști care să deschidă „capsula timpului”. Când au întors cheia în broască, părea că erau pe cale să se cufunde în îndepărtatul 1939.

Totul în apartament era învăluit în praf și pânze de păianjen, dar părea că timpul s-a oprit acolo. Totul era într-o stare atât de perfectă, de parcă fata care a părăsit apartamentul era pe cale să se întoarcă acasă. Până și măsuța de toaletă părea să spună că seara gazda își va scoate bijuteriile și se va uita din nou în oglindă.

- Advertisement -

În special, a existat un portret al bunicii femeii, celebra actriță Martha de Florian, care a fost pictat de italianul Giovanni Boldini.

Nimeni nu știa cu adevărat că există portretul. Cu toate acestea, scrisorile de dragoste ale italianului s-au păstrat în apartament, iar semnătura lui a fost elocventă. Drept urmare, privind în perspectivă, pânza a fost vândută la licitație cu 2,4 milioane de euro, iar tabloul s-a dovedit a fi cel mai scump dintre toate cele care aparțin pensulei lui Boldini.

Apartamentul este acum închis publicului larg. Totuși, dacă ai 10 milioane de euro îl poți cumpăra.