Lynda Carter este prima supereroină care a ajutat femeile din întreaga lume să aibă încredere în ele

- Advertisement -

În zilele noastre, putem vedea pe ecran o mulțime de personaje feminine puternice, dar până în anii ’70 ai secolului trecut, astfel de personaje erau extrem de rare. Dar mișcările feministe, care devin din ce în ce mai puternice, au schimbat atât viața de zi cu zi, cât și cea culturală. Și datorită tuturor acestor lucruri, a apărut serialul Wonder Woman, care a inspirat multe fete și femei.

Mai jos v-am pregătit povestea uimitoare a lui Lynda Carter, actrița care a interpretat-o pe Wonder Woman și a reușit să schimbe lumea cinematografiei.

În copilărie, Carter a fost fascinată de supereroii feminini.

Înainte de a apărea la televizor, a lucrat ca ospătăriță, a călătorit prin țară cu o trupă de muzică și a câștigat titlul de Miss SUA.

- Advertisement -

După concursuri, Carter a decis să devină actriță. Simțea că îi lipsește experiența necesară, așa că s-a înscris la un curs de actorie în New York.

Apoi, a participat la audiția pentru serialul Wonder Woman. În afară de ea, au mai fost luate în considerare aproximativ 2.000 de actrițe, chiar și vedete celebre ale vremii.

- Advertisement -

Într-unul dintre primele episoade, Wonder Woman spune cuvinte destul de provocatoare: „Femeile sunt valul viitorului, iar frăția este mai puternică decât orice”.

Până în anii ’70 ai secolului trecut, femeile rareori primeau roluri importante în filmele de aventură, așa că dublura masculină făcea toate cascadoriile pentru femei. Linda și-a facut singură cascadoriile. Ea a trebuit să zboare la o înălțime de 15 metri, agățându-se de o bară aflată sub elicopter.

Jeannie Epper a fost angajată ca dublură.

- Advertisement -

Creatorii au avut dificultăți în a se gândi cum să arate transformarea Dianei Prince în Wonder Woman.

Wonder Woman a stat pe ecrane timp de 3 sezoane și chiar dacă au existat zvonuri despre închiderea serialului, actorii nu știau dacă să le creadă sau nu.

După ce serialul s-a încheiat, Linda a avut o mulțime de oferte, dar a decis să se concentreze pe viața personală.

Robert Altman și Linda și-au cumpărat o casă în Maryland și au avut doi copii: pe James și pe Jessica.

Chiar dacă Linda a avut mai puțin de lucru, nu și-a dedicat tot timpul familiei sale. Actrița este cunoscută pentru poziția sa socială activă. Ea este o susținătoare a comunității LGBT+.

În iunie 2022, un scandal a izbucnit pe internet când Linda Carter a publicat o ilustrație în care Wonder Woman se afla în fața curcubeului.

Dar actriței nu i-a păsat: ea a explicat de ce crede că Diana este lesbiană și a sugerat, de asemenea, susținerea organizațiilor care luptă pentru drepturile LGBTQIA+.

Chiar dacă rolul Wonder Woman a marcat toată viața viitoare a Lindei Carter, aceasta nu regretă că a jucat acest personaj.

Actrița a declarat pe pagina sa de Instagram că încă păstrează celebrele brățări care i-au protejat personajul de tot felul de probleme.

În 2020, Linda a apărut într-un film despre Wonder Woman. Dar de data aceasta, ea a jucat un personaj diferit – faimoasa Asteria.

Rolul din film a inspirat-o chiar să compună un nou cântec, „Human and Divine”. Ea spune că Wonder Woman din 1984 se bazează pe o poveste de dragoste.