15 fapte interesante care te vor ajuta să îți îmbunătățești cultura generală

- Advertisement -

Nu putem ști totul în lume, dar acest lucru nu ne împiedică să căutăm noi informații interesante. În acest fel, ne extindem orizonturile și ne putem schimba ușor percepția asupra lumii. Nouă ne place să găsim noi informații interesante și sperăm că nu le cunoașteți deja pe cele pe care le-am combinat în această selecție.

Mai jos v-am pregătit 15 fapte, cunoscute de puțini oameni, care îți vor îmbunătăți cultura generală.

  1. La o licitație din 1915, Cecil Chubb a cumpărat Stonehenge ca un cadou pentru soția sa.

2. Rechinii au aparut înaintea inelelor lui Saturn.

- Advertisement -

3. O ureche umană sănătoasă produce sunet ca răspuns la anumite frecvențe. Aceasta se numește emisie otoacustică și este folosită pentru a testa auzul nou-născuților.

4. Există mai mulți copaci pe Pământ decât stele în Calea Lactee.

5. În căutarea hranei, elanul se poate scufunda aproape 6 metri sub apă.

- Advertisement -

6. Pâinea Ciabatta a fost inventată în 1982.

7. Albinele își informează prietenii despre florile frumoase din apropiere, dansând.

8. Scoicile au un numar foarte mare de ochi. Pot avea până la 200 de ochi.

- Advertisement -

9. Nu există țânțari în Islanda. Clima de acolo este atât de schimbătoare încât insectele pur și simplu nu au timp să trăiască întregul lor mic ciclu de viață.

10. Porumbul eliberează apă în aer. Pe o suprafață de 4046 mp unde este cultivat, această plantă poate elibera până la 15.000 de litri de apă pe zi și poate crește nivelul de umiditate.

11. Cea mai mare piramidă din lume se află în Mexic, nu în Egipt. Marea Piramidă din Cholula este mai mare ca volum decât Marea Piramidă din Giza.

12. În Roma Antică, exista un analog al sosului de soia. Era făcut în mare parte din pește. Pe lângă faptul că era un condiment, era folosit și ca medicament.

13. Noaptea, colibrii intră într-o stare de amorțeală. Ele fac asta în fiecare noapte: își scad temperatura corpului, iar ritmul cardiac scade de la aproximativ 1.000 de bătăi pe minut la mai puțin de 100.

14. Acetatul de izoamil este substanța chimică care dă bananelor mirosul lor.

15. Dinții unui cal se uzează și se schimbă de-a lungul vieții. Proverbul „Un cal înzestrat se vede la dinți” a apărut cel mai probabil pentru că poți spune vârsta unui cal după dinți.