Cel mai frumos drum de 88 km, din România, unde nimeni nu are voie cu mașina

- Advertisement -

Te-ai săturat de mașini, zgomot, poluare? Astăzi am venit cu o idee în sprijinul dumneavoastră pentru o pauză specială – un drum fără mașini situat într-un peisaj spectaculos. Descoperiți drumul de 88 de km care leagă șapte sate din Maramureș pe jos, cu bicicleta sau chiar cu căruța. Aventura poate începe imediat după citirea acestui articol.

Mai jos v-am pregătit povestea uimitoare a celui mai frumos drum din România.

Fiecare sat are farmecul său, cu arhitectura specifică regiunii, cu porțile sale impozante și sculptate, cu bisericile vechi de lemn, dar și cu o multitudine de utilaje vechi și ingenioase, vechi de peste o sută de ani, cum ar fi morile și distileriile acționate cu apă, folosite pentru fabricarea celebrei băuturi alcoolice horinca, tuica Maramureșului.

- Advertisement -

Localnicii vor fi bucuroși să vă ureze bun și vă vor invita să le gustați specialitățile, iar pentru cei care vorbesc românește, vă împărtășesc poveștile regiunii, despre care veți vedea că sunt multe și interesante. În satul Breb, poți chiar să dormi într-o casă tradițională veche de o sută de ani și să visezi la vremurile bune.

Acest drum, din care jumătate este alcătuit din drumuri forestiere, este închis mașinilor și pare direct din basmele copilăriei noastre: dealuri de un verde strălucitor, pajiști scăldate în păduri luminoase și încântătoare.

În această perioadă, localnicii tund iarba pentru a construi capite de fân uriașe care abia așteaptă să fie fotografiate.

- Advertisement -

Acest drum traversează și șapte zone protejate care merită vizitate: păduri, munți și mlaștini.

Faceți un ocol pe lângă Hoteni pentru a surprinde țestoasele care sunt ascunse în liniște în mlaștini sau să admirați „Creasta cocosului”, o creastă lungă de 200 de metri.