15 delicatese care au un gust plăcut, în ciuda aspectului lor neapetisant

- Advertisement -

Nu poți judeca numai după aspect. Această afirmație se aplică și relației omului cu mâncarea. S-a întâmplat ca unele delicatese, apreciate în întreaga lume, să nu pară foarte apetisante și atractive. Cu toate acestea, acesta nu este un motiv pentru a vă proteja de plăcerile gustative. Potrivit gurmanzilor, multe delicatese au un gust incredibil. Prin urmare, nu trebuie să renunțați la degustare dacă aveți ocazia să încercați oricare dintre următoarele produse.

Mai jos v-am pregătit 15 imagini cu preparate gustoase care au un aspect foarte ciudat.

  1. Arici ciuperca – Sunt o delicatesă scumpă, al cărei preț ajunge la cinci mii de dolari pe kilogram. Gustul ciupercilor seamănă cu puiul sau creveții și au o aromă ușoară de ciuperci.

2. Homar Balmensky – În fața ta se află subspecia australiană de homar, care este strâns legată de rudenia cu homarii.

- Advertisement -

3. Moluște bivalve gigantice din Pacific sau Guidak.

4. Mangostan – Fruct exotic care reușește să combine aromele de piersici, struguri, mere și căpșuni.

5. Dekenul – Un fruct în interiorul căruia este o pulpă suculentă și dulce, care are gust de pepene verde, iar consistența sa este asemănătoare cu cea de jeleu.

- Advertisement -

6. „Mâna fructelor lui Buddha” – Una dintre cele mai mari citrice. Fructul este format în întregime din coajă, care are un gust acru-amărui.

7. Strugurii de mare – Alge incredibil de utile, care sunt frecvente în principal în Japonia.

8. Trufe mexicane – Peste tot în lume, principala (boala fungică) este considerată cel mai periculos microorganism patogen care afectează fructele cerealelor. Vitlakoche este o delicatesă națională aici.

- Advertisement -

9. Moluște „rațe de mare” sau „crustacee cu mustață”.

10. Pulpă de porc păstrată într-o saramură specială.

11. Aricii de mare sunt considerați o delicatesă în multe țări. Gurmanzii susțin că au gust de stridii cu note ușoare de carne.

12. Kulikli – O rețetă ciudată de murat castraveți a apărut în județul Delta (SUA) în anii 90 ai secolului XX. Pentru a o implementa, utilizați pulbere uscată pentru a face băuturi răcoritoare Kool Aid.

13. Se pare că caviarul nu se găsește numai în pește. Un fruct uimitor numit lime conține perle minuscule care au o aromă strălucitoare de citrice.

14. Noni – Este un fruct tropical care are gust de brânză cu mucegai.

15. Fructe de șarpe – Fructe exotice, a căror piele seamănă cu pielea de șarpe. Au gust de banană și ananas.