„Nu lăsa tigăile să strălucească mai tare decât tine!”

- Advertisement -

Când am devenit soție, mi-am petrecut cel puțin 16 ore pe zi asigurându-mă că totul este curat în caz că „vine cineva la mine”, dar apoi, am observat că toți cei pentru care m-am străduit atât de mult să fiu o gospodină adevărată sunt foarte ocupați. Se plimbă, se relaxează, se distrează în timp ce lucrează și se bucură de viață fără a explica nimic nimănui!

Iar eu am mereu gândul „- Și dacă cineva vine la mine pe neașteptate”…

Mi-am dat seama brusc că nu eram obligată să explic nimănui situația mea de acasă. Oamenilor nu le pasă ce fac acasă toată ziua, ei își permit să se relaxeze, să se distreze și să se bucure de viață.

- Advertisement -

Viața este scurtă, bucură-te de ea!

Șterge praful atunci când este nevoie, dar nu te aprofunda toată ziua să faci curat. Fă-ți timp să citești, să scrii o poezie, să desenezi, să te plimbi la aer curat, să gătești ceva gustos, etc.

Oferă-ți timp liber pentru a merge în vacanțe, pentru a te juca cu copiii, a asculta muzică, a citi cărți și a te bucura de viață.

Ia aminte că în timp ce ești încă tânără există multe lucruri pe care le poți face cu ușurință acum și care nu vor fi atât de ușor de făcut la vârsta înaintată.

Și când vei pleca din viață, la fel cum vom pleca cu toții cândva, vom deveni și noi, până la urmă, praf! Și nimeni nu își va aminti cât de des ai alergat prin casă cu o cârpă, dar își vor aminti zâmbetul tău, strălucirea ochilor tăi și darul prieteniei dezinteresate.