16 lucruri care îi surprind pe turiști, în Coreea de Sud, dar pentru localnici este un mod de viață

- Advertisement -

Iată care este paradoxul. Există două țări complet diferite pe aceeași peninsulă ca vecini. Prima este una dintre cele mai îndepărtate și mai închise țări din lume, iar cealaltă este o țară avansată în care noile tehnologii se împletesc cu cea mai bogată cultură. Deși RPDC este o destinație greu de vizitat, Coreea de Nord este vizitată de turiștii din întreaga lume. Străinii de aici se bucură chiar și de acele lucruri care sunt normale pentru coreenii obișnuiți.

Mai jos v-am pregătit 16 imagini uimitoare cu lucruri care i-au impresionat foarte mult pe turiștii care au fost în această țară.

  1. Există o cafenea în Seul numită Aqua Garden. Aici, lângă pereți și mese, există acvarii cu o varietate de pești.

2. Orașul Pohang a deschis recent o atracție ca un roller coaster, doar că aici oamenii merg singuri pe piste. Cele mai mari bucle sunt de obicei pentru frumusețe, dar fără ele o astfel de plimbare ar fi mai puțin interesantă.

- Advertisement -

3. Lângă granița cu Coreea de Nord se află un munte (sau mai bine zis un vulcan stins), unde există trasee turistice. Poți să vii aici, să petreci noaptea într-un cort și să te bucuri de priveliștile uneia dintre cele mai închise țări din lume.

4. Spectacolele cu drone câștigă popularitate în întreaga lume, iar Coreea nu face excepție. Aici au loc deja spectacole uluitoare.

5. Fast-food strălucitor în stilul arhitectural tradițional coreean.

- Advertisement -

6. Locuințele în Coreea sunt foarte scumpe, mai ales în Seul și în alte orașe mari. Mulți coreeni sunt nevoiți să cumpere sau să închirieze apartamente minuscule.

7. Nu sunt suficiente locuri nici pentru mașini, dar coreenii au inventat diverse metode tehnologice de parcare.

8. Autoritățile locale investesc mulți bani în mediul urban. De exemplu, în stațiile de autobuz au început să apară bănci încălzite.

- Advertisement -

9. Publicitate originală pentru mașinile Hyundai într-una dintre cele mai respectabile zone din Seul.

10. În trenuri se difuzează programe TV „emoționante”. Pentru câteva minute poți vedea pisoi, căței și tot felul de lucruri înduioșătoare.

11. Piept de pui special pentru pisici.

12. Aceste larve sunt atât de prăjite în ulei încât dacă închizi ochii, le poți mânca.

13. Un prânz destul de tipic pentru aceste locuri. Există de obicei o garnitură (orez sau tăiței) și multe gustări diferite.

14. În Coreea, în diferite instituții se obișnuiește să se dea mici cadouri „subeesu”. Mostre de diverse produse, bomboane sau bibelouri. La McDonald’s, o roșie a fost oferită cadou înainte de comanda principală.

15. Toată lumea cunoaște dragostea coreenilor pentru kimchi, varza murată tradițională și alte legume. Așadar, le iubesc atât de mult încât chiar l-au pus și în dulciuri!

16. „Nu poți face un burger cu unt”, dar coreenii au propria lor versiune a celebrului proverb.