Sfat regal: Secretele unui somn sănătos de la Elisabeta a II-a

- Advertisement -

Secretele sănătății Reginei Elisabeta a II-a. Suverana, în vârstă de 95 de ani, consideră că anume somnul este principalul factor pentru a ne menține în formă.

Iată ce secrete îi permit reginei să-şi ţină somnul sub control:

Un pahar de vin spumant înainte de culcare

Cu siguranță nu te așteptai la asta de la Elisabeta a II-a. Medicii și consultanții reginei îi sfătuiesc acest lucru și se pare că o ajută să se relaxeze înainte de culcare și să adoarmă rapid.

- Advertisement -

Dormi cu soțul/soția în dormitoare separate

Se pare că castelele regale au întotdeauna dormitoare separate pentru soți. Înainte de moarte prințul Philip și Elisabeta a II-a nu au dormit în aceeași cameră mult timp. Ei spun că în acest fel poți obține un somn liniștit. Mișcările partenerului și posibilul sforăit pot interfera cu anumite faze ale somnului tău, chiar dacă tu nu observi asta.

Respectă cu strictețe somnul

Experții spun că trebuie să te culci la aceeași oră în fiecare seară, fără a face excepții. Regina adoarme strict la ora 23:00, pentru a avea 8-9 ore de somn. Astfel, Elisabeta a II-a doarme suficient și se simte veselă pe tot parcursul zilei.

Dieta echilibrată

Spre seară, dieta reginei este diferită de prima jumătate a zilei. Bucătarii regali pregătesc mese bogate în proteine ​​pentru Majestatea Sa, cum ar fi pește și legume coapte. La micul dejun, Elisabeta a II-a preferă fructele, care, potrivit ei, o ajută să rămână energică și veselă toată ziua.

Exersează stresul

Elisabeta a II-a alege mersul pe jos ca sport. La vârsta ei, acest lucru este grozav pentru a-și menține corpul în formă și pentru a se simți bine.

- Advertisement -

Sperăm că sfaturile îți vor fi de folos!

Citeste si:
Sfaturi preţioase de sănătate de la nutriţionistul Reginei Elisabeta

Nutriţionistul Majestăţii Sale Elisabeta a II-a a Marii Britanii a publicat o carte despre regulile alimentare pe care le respectă membrii familiei regale. Acesta a devzăluit o parte din sfaturile pe care le-a oferit reginei şi cum poate adoptarea unui stil de viaţă corect să scadă semnificativ riscul de a dezvolta anumite boli.

Mosaraf Ali, unul dintre nutriţioniştii Reginei Elisabeta a II-a (92 de ani), şi-a împărtăşit secretele cu publicul în noua sa carte, „Dr Ali’s Nutrition Bible“. El publicat principiile de bază ale unui stil de viaţă sănătos, pe care membrii familiei regale le urmează.

DACĂ AVEŢI UN STIL DE VIAŢĂ CORECT, SCĂDEŢI CU 80% RISCUL DE A DEZVOLTA PROBLEME DE SĂNĂTATE 

Cel mai important lucru pe care dr. Ali încearcă să-l explice în cartea sa este că adoptarea unui stil de viaţă corect scade semnificativ riscul de a dezvolta anumite boli. Mai mult, în cazul unor accidente – micile tăieturi, inflamaţii uşoare, leziuni şi chiar fracturi – un organism sănătos se va reface cu mult mai repede. Important este să menţinem corpul sănătos pentru a-l ajuta să lupte împotriva atacurilor interne şi externe, scrie BrightSide.me.

- Advertisement -

SFATURI DE NUTRIŢIE PE CARE LE-A OFERIT REGINEI:
Mâncaţi alimente cultivate în ferme.

Înlocuiţi conservele cu fructe şi legume proaspete.

Consumaţi proteine. Vegetarienii ar trebui să înlocuiască proteinele din carne cu tofu, brânză de vaci, lapte de migdale şi alte alimente.

Înlocuiţi sucurile de fructe cu suc de morcov, mere, ghimbir şi ţelină.

Beţi 6-8 pahare de apă în fiecare zi.

Mâncaţi mai puţină carne roşie sau înlocuiţi-o cu pui sau curcan.

Reduceţi cât de mult puteţi consumul de alimente prăjite, afumate, brânză, ciuperci şi citrice (cu excepţia portocalelor şi a mandarinelor).

Consumaţi cât mai puţină sare.

O dată pe săptămână, mănâncaţi numai fructe şi supe de legume.

ALEGERI CORECTE LA MIC DEJUN, PRÂNZ ŞI CINĂ
Nu numai cantitatea, ci şi calitatea alimentelor este importantă. Perioada în care acestea sunt consumate este extrem de important, atenţionează Dr. Ali.

Dimineaţa, mâncaţi alimente uşoare, dar bogate în proteine, cum ar fi ouăle, migdalele şi brânza de vaci. De asemenea, puteţi adăuga fructe, cereale şi iaurt.

Prânzul ar trebui să fie cea mai calorică masă a zilei. Cea mai bună combinaţie este cea din legume, proteine şi carbohidraţi. Puteţi mânca şi un desert, dar să nu aibă un conţinut ridicat de zahăr.

Cina ar trebui să fie înainte de orele 19.00-20:00. Evitaţi alimentele picante, grele şi dulci – organismul va avea nevoie de timp pentru a le digera, iar calitatea somnului va scădea.