12 găuri din planeta noastră care vă vor tăia respirația

- Advertisement -

Capacitățile umanității și cele ale naturii în sine nu cunosc cu adevărat limite. Datorită acestui fapt, avem un peisaj atât de divers și o arhitectură impresionantă în lume.

Am decis să va informam despre cele mai impresionante fenomene de pe planeta noastră: cele mai mari găuri din suprafața sa.

1. Gaura misterioasă Deluxe

- Advertisement -

Originile Deluxe Mystery Hole rămân inexplicabile. Toate metodele moderne disponibile nu au reușit să-i măsoare cu precizie profunzimea. În prezent este o atracție turistică.

2. Gaura gloriei

Hole of Glory este situat pe barajul Monticello. La prima vedere, pare a fi un tunel în adâncurile Pământului, dar este de fapt doar pentru scurgerea apei. Este recomandat să aruncați o privire după ce a plouat când apa curge deosebit de repede.

3. Sawmill Sink

- Advertisement -

Sawmill Sink este o gaură albastră strălucitoare din Bahamas, care a fost un loc de investigații arheologice. A ajutat oamenii de știință să înțeleagă cum era Pământul acum o mie de ani.

4. Diavolul Sinkhole

Devil’s Sinkhole este o peșteră subterană, a cărei intrare este strict interzisă. Vara este posibil să observi 3 milioane de lilieci care zboară din ea.

5. Marea gaură albastră

- Advertisement -

Această gaură se află în centrul Lighthouse Reef, situat în Marea Caraibelor. A fost inițial un sistem de peșteri care s-a format prima dată în ultima eră glaciară. Marea gaură albastră este considerată unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru scufundări.

6. Gaura albastră a lui Dean

Gaura albastră a lui Dean este cea mai adâncă gaură albastră din lume. Poate fi găsita în Bahamas și este folosita ca teren de antrenament pentru scafandri.

7. Gaura Harwood

Harwood Hole este de fapt o peșteră din Noua Zeelandă. Este cea mai adâncă peșteră verticală de pe Pământ.

8. Mina Mir

Mina Mir este una dintre cele mai mari surse de diamante din Rusia. Diamantele sunt acum extrase adânc din pământ.

9. Țeava Udachnaya

Țeava Udachnaya este o altă sursă de diamante în Yakutia, Rusia. Este situat la 20 km de Cercul Polar.

10. Groapa Cerească

„Heavenly Pit” s-a format acum 128.000 de ani. Este cea mai adâncă groapă din lume și o locație preferată pentru oamenii cărora le place parașutismul.

11. Bingham Canyon

Bingham Canyon este o mină de cupru în aer liber din statul Utah, SUA.

12. Sinkhole din Guatemala City

În 2010, s-a format o groapă de 20 de metri lățime în orașul Guatemala. A distrus o intersecție și a înghițit o fabrică cu trei etaje. Dolina a avut loc din mai multe motive, inclusiv furtuna tropicală Agatha, erupția vulcanului Pacaya și scurgerile din conductele de canalizare.