8 obiceiuri cotidiene din Japonia care insa sunt greu de inteles pentru restul lumii

- Advertisement -

Cultura Țării Soarelui Răsare este uimitoare și șocantă în același timp. Ceea ce este normal și familiar pentru japonezi poate fi sălbatic și de neînțeles pentru străini. Acestia au o cultura putin mai diferita si astfel reusesc mereu sa ne impresioneze cu viata lor cotidiana.

In acest articol dorim sa va prezentam o serie de obiceiuri cotidiene din Japonia care insa sunt greu de inteles pentru restul lumii.

1. Când au intrat în toaletă, japonezii și-au pus papuci speciali. Intrarea în zonă purtând papucii obișnuiți nu este încurajată.

Nu este un secret faptul că japonezii sunt extrem de stricti în ceea ce privește igiena și curățenia. În casele și apartamentele lor, în fața intrării în toaletă, există papuci speciali cu inscripția „toaletă” pe ei. Această regulă este respectată în multe locuri publice, inclusiv birouri, spitale și restaurante.

- Advertisement -

2. După ce au venit acasă de pe stradă, oamenii nu numai că se spală bine pe mâini, dar și se clătesc pe gât.

Pentru japonezi, gargara ( ugai ) este la fel de necesară ca spalatul pe maini. Puteți vedea o persoană care efectuează acest ritual nu numai acasă, ci și la locul de muncă sau într-un centru comercial. Aici, soluții speciale de clătire sunt vândute peste tot, dar de obicei, este suficientă apă caldă simplă sau un decoct de mușețel.

3. Gazdele le oferă oaspeților papuci de unică folosință care sunt aruncați după ce vizitatorii pleacă.

- Advertisement -

Nu este obișnuit în Japonia să intri într-o casă fără să-ți dai jos pantofii . Pantofii de exterior trebuie lăsați pe hol (genkan). Oaspeților li se oferă papuci de unică folosință, care sunt aruncați după plecarea vizitatorilor.

4. Oamenii beau apă de la robinet. În Japonia, este atât de curata încât nu trebuie să treacă printr-o filtrare suplimentară.

Puteți bea apă de la robinet în Tokyo fără să vă temeți că vă poate afecta sănătatea. Aici, este cea mai pură formă de apă datorită măsurilor stricte și cerințelor ridicate de filtrare. Mai mult, puteți bea apă de la robinet nu numai acasă, ci și în stațiile de metrou, în centre comerciale și supermarketuri.

5. Lenjeria de corp după spălare este de obicei ascunsă ochilor curioși. Se usucă pe un cuier special

- Advertisement -

Datorită umidității ridicate din apartamentele de aici, hainele sunt uscate pe balcon după spălare. În același timp, japonezele preferă să nu-și expună lenjeria publicului. Huse de protecție speciale care ascund chiloții și sutienele de ochii curioși au devenit deosebit de populare.

6. În dulapuri, lucrurile nu sunt așezate în grămezi, ci înfășurate și depozitate vertical.

Mulți japonezi au pus în practică cu succes metoda de curățare a lui Marie Kondo , care recomandă să scape de obiectele inutile și să țină lucrurile în ordine, nu după cameră, ci după categorie. Fiecare obiect are locul său lângă același obiect sau unul similar.

7. Scaunele de unică folosință nu sunt utilizate aici, chiar și în băile publice. Oamenii folosesc în schimb dezinfectant special.

În Japonia, cu greu veți găsi protectie pt wc de unică folosință. În schimb, oamenii înfășoară hârtie igienică în mai multe straturi, o umezesc abundent cu un dezinfectant (care este întotdeauna situat lângă vasul de toaletă) și șterge bine scaunul.

8. Japonezii nu spală adesea fructele și legumele din supermarket.

Faptul este că aproape toate produsele din supermarketurile japoneze sunt ambalate ermetic , spălate si gata pentru mancat. Curățenia și calitatea alimentelor sunt atent monitorizate aici. De exemplu, dacă luați din greșeală produsul greșit de pe tejghea, nu îl puteți pune doar la loc. În astfel de cazuri, angajații fie îl dezinfectează, fie îl aruncă pur și simplu.