10 momente istorice in care membrii familiei regale au purtat ținute cu semnificații ascunse

- Advertisement -

Casele regale ascund adesea o multime de secrete. Insa se pare ca au si un mod unic si subtil de a transmite unele mesaje prin hainele pe care le poarta la diferite evenimente importante din viata lor.

In acest articol dorim sa va prezentam o serie de fotografii cu mai multe momente istorice in care membrii familiei regale au purtat ținute cu semnificații ascunse.

1. Rochiile ducesei Kate pentru a-și prezenta bebelușii

Catherine, ducesa de Cambridge, sau doar Kate, a purtat o rochie albastră cu buline simple atunci când l-a introdus pe nou-născutul prinț George în iulie 2013. Prin aceasta, a adus un minunat omagiu prințesei Diana, soacra ei . Această rochie arăta foarte asemănătoare cu cea pe care o purta Diana la ieșirea din spital cu prințul William cu 30 de ani înainte.

- Advertisement -

Nu a fost singura dată când Kate i-a adus omagiu Printesei Diana după naștere. În 2018, Kate a părăsit spitalul îmbrăcată într-o rochie roșie cu guler alb din dantelă, fiind aproape aceeasi ținuta pe care a purtat-o ​​Diana când l-a prezentat lumii pe prințului Harry în 1984.

2. Voalul de nuntă al lui Meghan

Rochia de mireasă a lui Meghan Markle a inclus un frumos voal din mătase din tul (care avea 5 metri lungime!), Decorat cu broderii de-a lungul marginilor. Meghan a dorit ca toate cele 53 de țări ale Commonwealth-ului să facă parte din călătoria ei pe tot parcursul ceremoniei de nuntă. Deci, voalul ei a fost conceput pentru a prezenta flora specifică fiecărei țări din Commonwealth: de exemplu, nuferul albastru a reprezentat Sri Lanka și narcisa – pentru Țara Galilor.

- Advertisement -

3. Tiara rubină a prințesei Maria a Danemarcei

Prințesa daneză Mary poartă adesea o diademă cu rubin și diamant atunci când participă la evenimente importante. Aceste bijuterii au o istorie lungă și incitantă : au fost purtate pentru prima dată de Désirée Clary, o femeie care, la un moment dat, a fost logodită cu Napoleon Bonaparte. Tiara a făcut multe treceri prin mai multe țări și familii, ajungând în cele din urmă în Danemarca.

Este un simbol al unei îndelungate tradiții care unește generații de regalitate europeană.

4. Rochia de mireasă cu spatele gol a prințesei Eugenie

- Advertisement -

În copilărie, prințesa Eugenie avea nevoie de o operație dificilă pentru scolioză , care a lăsat o cicatrice lungă pe coloana vertebrală. Cicatricea a devenit o parte importantă a identității sale, așa că a decis să nu o ascundă la nunta ei. Ea a cerut în mod intenționat ca rochia să aibă spatele deschis pentru a-și dezvălui cicatrice, arătând că adevărata frumusețe nu poate fi pătată de aceste lucruri.

5. Rochia tribut a lui Kate

Adesea, când membrii familiei călătoresc în jurul lumii, aceștia aduc tribut țării pe care o vizitează purtând ceva cu simboluri sau culori naționale. În 2017, în turneul ei în Germania, Kate a purtat o rochie împodobită cu vulturi , care sunt păsările naționale ale Germaniei. Rochia a fost creată și de un designer german.

6. Rochia de mireasa a reginei Elisabeta

Regina Elisabeta s-a căsătorit în 1947, iar rochia de mireasă din mătase avea broderii bogate care arătau flori de primăvară, împreună cu perle și cristale. A fost conceput pentru a trimite un mesaj de speranță pentru un viitor luminos. Rochia a fost inspirată și de tabloul Alegoria primăverii de Sandro Botticelli, din 1482, care probabil a fost creat și pentru o nuntă .

7. Tiara prințesei Diana

Familia prințesei Diana deținea o colecție impresionantă de bijuterii proprii, deoarece Spencerii provin dintr-o descendență aristocratică care poate fi urmărită în perioada Tudor . Acest lucru a fost ilustrat de faptul că în ziua nunții sale din 1981, Diana a purtat tiara de moștenire a propriei familii .

8. Rochia de mireasă și coroana de flori a lui Sarah Ferguson

Rochia de mătase a lui Fergie era încărcată de simbolism . Litera S – pentru „Sarah” – era mărgelată pe corset, împreună cu albine și ciulini, reprezentând Stema ei.

Înainte de a-și semna certificatul de căsătorie, Sarah a purtat o coroană de flori drept coafură. Dar de îndată ce formalitățile s-au făcut, ea a înlăturat-o și i-a dezvăluit o superbă tiară, dăruită de ea însăși reginei. Îndepărtarea ceremonială a florilor a simbolizat intrarea oficială a Sarah în familia regală.

9. Choker-as-headband al Dianei

Diana era renumită pentru caracterul ei rebel și originalitatea sa. În concordanță cu aceasta, ea a purtat un choker cu diamante și smarald, împrumutat de la Regină. Poate că nu e ceea ce Regina avea în minte, dar arăta independența Dianei și simțul individual al stilului.

10. Pandantivul cu diamante al lui Meghan

În timpul vizitei sale în Noua Zeelandă în 2018, Meghan Markle a purtat un pandantiv în spirală interesant. Bijuteria a fost inspirată de arta tradițională a lui Ta Moko , o formă străveche de tatuaj practicată de poporul maori. A fost un tribut adus patrimoniului cultural al Noii Zeelande, creat de un bijutier local.