Top 11 cele mai periculoase lucruri din bucătărie care la prima vedere par inofensive

- Advertisement -

Există lucruri pe care le folosim în bucătăria noastră în fiecare zi. Sunt foarte comune și par a fi destul de inofensive la prima vedere. Insa daca nu avem grija de ele si nu stim cum sa le folosim ne pot afecta pe termen lung.

In acest articol dorim sa va prezentam un top al celor mai periculoase lucruri din bucătărie care la prima vedere par inofensive.

11. Recipiente din plastic pentru depozitarea alimentelor

Pentru a face plasticul flexibil, unii producători adaugă substanțe chimice speciale, care pot provoca probleme grave de sănătate. Suntem destul de siguri că nu doriți aceste substanțe chimice în alimente sau în corpul dumneavoastră.

- Advertisement -

10. Chiuveta de bucătărie

Dacă particulele alimentare din vasele dvs. rămân în chiuvetă pentru o perioadă de timp, acestea încep să creeze un teren de reproducere pentru bacterii precum salmonella și multe altele. Chiuveta de bucătărie poate fi un loc foarte murdar.

9. Cuțite

- Advertisement -

Cuțitele trebuie să rămână întotdeauna ascuțite. Dacă nu sunt suficient de ascuțite, pot aluneca atunci când încercați să tăiați ceva, deteriorându-vă mâinile sau alte părți ale corpului.

8. Buretii

Buretele de bucătărie crește bacteriile foarte repede. Clătirea acestuia nu împiedică multiplicarea agenților patogeni nocivi. Pentru a elimina bacteriile, puteți sa il înmuiați-l în înălbitor diluat timp de câteva minute. Sau pur și simplu puneți-l în mașina de spălat vase pe cel mai lung și mai tare ciclu.

7. Prosoape de mână

- Advertisement -

Prosoapele de bucătărie sunt unul dintre cele mai murdare lucruri din bucătăria ta. Le atingi tot timpul – chiar înainte de a te spăla pe mâini și apoi din nou în timp ce gătești. Aceasta este o modalitate prin care bacteriile pot intra în mâncarea voastră.

6. Odorizante de aer

Substanțele chimice care se găsesc în tot felul de odorizante de aer pot provoca leziuni pulmonare sau chiar cancer. Deci, ar fi bine să vă aerisiți bucătăria și să scoateți gunoiul în mod regulat.

5. Cuptor cu gaz

Nu uitați niciodată să verificați dacă l-ați oprit înainte de a vă culca sau de a părăsi casa. Vă va proteja pe dumneavoastră și pe ceilalți de pericolele gazului eliberat de arzătoare.

4. Veselă antiaderentă

Teflonul supraîncălzit poate emite vapori toxici. Deci, în acest caz, este mai bine să folosiți câteva instrumente de modă veche și bine încercate.

3. Mașină de tocat carne

Mașinile de tocat carne sunt foarte puternice. Vă rog, țineți degetele departe de polizor. Are întotdeauna un instrument special pentru a împinge carnea în jos în râșniță, pe care trebuie să il folosiți pentru a nu vă deteriora mâinile.

2. Eliminarea gunoiului

Acest lucru este doar pentru gunoi! Nu ar trebui să pui niciodată degetele în el. Chiar dacă aruncați ceva acolo, nu încercați să-l scoateți cu mâinile.

1. Plăci de tăiat

Utilizați întotdeauna plăci de tăiat separate pentru carne și legume. Carnea crudă poate conține bacterii care provoacă boli grave. Și nu folosiți niciodată placile cele deteriorate sau crăpate, deoarece fisurile sunt locuri perfecte pentru multiplicarea bacteriilor.