luni, aprilie 22, 2019

9 teste medicale simple pe care le poți face chiar la tine acasăRomânii se pot testa de acum singuri pentru a afla dacă au colesterolul crescut, dacă sunt alergici, anemici, au intoleranță la gluten sau dacă au Helicobacter pylori, ba chiar bărbații pot să vadă dacă sunt fertili, cu ajutorul a 9 teste medicale rapide care se pot face la domiciliu.

Aceste teste medicale rapide au fost lansate, luna aceasta, în România, de o companie din Germania.

Cele nouă teste medicale rapide, care sunt de fapt niște kituri cu tot ce îți trebuie, au o acurațete medicală de peste 94% și se găsesc în farmacii. În tei pași simpli și câteva minute afli dacă ești suspect de o boală și dacă trebuie să mergi rapid la doctor. Kiturile identifică problemele de sănătate încă de la primele semne, fără a exclude medicul specialist.

Cele 9 teste medicale rapide sunt:

– Testul pentru determinarea nivelului ridicat de colesterol – este recomandat, mai ales, persoanelor cu vârsta de peste 35 de ani, femeilor care au luat anticoncepționale pentru mai mult timp, precum și fumătorilor.

Utilizând kitul pentru autotestare „Colesterol” se poate afla, rapid și sigur, dacă nivelul colesterolului este normal sau nu, caz în care este necesară schimbarea stilului de viață și a dietei. Testul presupune prelevarea unei picături de sânge care se pune pe o lamelă, iar rezultatul se citeșye în funcție de o scală cu valori. Durează 3 minute.

– Testul pentru determinarea afecțiunilor stomacale – evidențiază dacă organismul este purtător al bacteriei Helicobacter Pylori și se adresează tuturor oamenilor care își doresc să își mențină sănătatea organismului sub control. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, care se dizolvă într-o soluție, apoi se une într-un cititor. Durează 10 minute.

– Testul pentru prevenția bolilor intestinale– se adresează mai ales persoanelor cu vârsta de peste 45 de ani. Acest test ajută la depistarea sângerărilor din scaun, care pot semnala chiar și incipiența cancerului colorectal. Pentru acest test este nevoie de o probă de scaun, care se introduce într-o soluție, iar amestecul rezultat – într-un cititor. Rezultatele se văd în 5 minute.

– Testul pentru depistarea alergiilor la păr de pisică, polen de iarbă și acarieni – se adresează persoanelor ce prezintă simptomele tipice alergiilor, adică strănut, nas înfundat sau ochi iritați și care nu știu cu exactitate la ce anume sunt alergice. Testul se face prin analiza unei picături de sânge care se pune direct într-un cititor, iar rezultatul este gata în 30 de minute.

– Testul pentru depistarea intoleranței la gluten – de interes general, în mod special celor care prezintă tulburări gastrointestinale frecvente (tip balonare, diaree), fără putea preciza o cauză evidentă. Dacă, însă, testul este negativ, este importantă investigarea altor posibile cauze, întrucât apariția constantă a disconfortului poate semnala probleme mai grave.

Testul se face printr-o probă de sânge, dizolvată într-o soluție și apoi analizată de un cititor. Este gata în 10 minute.

– Testul pentru carența de fier – se adresează mai degrabă femeilor, dar și persoanelor care prezintă simptomele tipice: oboseală frecventă, paloare sau dureri de cap. În cazul în care testul confirmă lipsa fierului din organism, specialiștii recomandă vizita la medic, care va putea prescrie, pe baza rezultatului testului și a consultației, tratamentul potrivit.

Se prelevează o picătură de sânge, se dizolvă într-o fiolă și apoi se pune într-un cititor. Rezultatul poate fi citit în 10 minute.

– Testul pentru depistarea eficienței antibioticelor – este un test rmedical rapid prin care sunt depistate infecțiile bacteriene în timpul unei răceli. Antibioticele sunt niște medicamente foarte eficiente, încă acestea au efect umai asupra bacteriilor, nu și împotriva virusurilor.

Identificarea cauzei care se ascunde în spatele unei răceli a fiind una virală sau bacteriană, bazându-ne numai pe simptome, este dificilă. Testul contează foarte mult pentru stabilirea tratamentului: în cazurile bacteriene sunt recomandate antibioticele, în schimb în caurile virale acestea mai mult rău fac.

Se prelevează o picătură de sânge, se dizolvă într-o fiolă și apoi se pune într-un cititor. Rezultatul poate fi citit în 5 minute

– Testul pentru infecțiile tractului urinar – confirmă prezența leucocitelor, a nitriților și a proteinelor într-o probă de urină și este recomandat persoanelor care prezintă arsuri ușoare la urinare sau dureri abdominale atipice.

Acest test clarifică rapid și sigur dacă este într-adevăr vorba despre o iritație sau sunt semne ale substanțelor asociate tipic cu o infecție. Testul necesită o probă de urină, în care se introduce o lamelă, iar rezultatul poate fi citit după 1 minut.

– Testul de fertilitate masculină – este un instrument eficient pentru cuplurile care încearcă să conceapă un copil și se confruntă cu probleme în acest sens. În România, în 1 din 6 cupluri cu astfel de probleme „vinovată” e infertilitatea masculină .

Testul arată dacă lichidul seminal conține suficienți spermatozoizi pentru concepție, dar nu și dacă aceștia sunt calitativi. Acest test necesită o mostră de spermă care se pune într-un cititor, iar rezultatul poate fi citit în 7 minute.

În afară de unul, care va ajunge pe piața din România din luna octombrie, aceste teste medicale rapide se găsesc în farmacii. Costul aproximativ este cuprins între 30 și 100 de lei, în funcție de complexitatea testului, cel mai scump fiind cel de fertilitate masculină.

sursaBucharest
cer senin
7.1 ° C
7.2 °
7 °
87 %
1kmh
0 %
lun
15 °
mar
15 °
mie
19 °
joi
21 °
vin
22 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,7642
USD
4,2388
GBP
5,5099
AUD
3,0261

CELE MAI VIZIONATE

Top 10 cele mai periculoase, dar uimitoare căi ferate din lume

Când ne gândim la vacanță, mulți dintre noi ne dorim să ajungem cât mai repede la destinație, astfel alegem avionul. Cu toate acestea, unii...

16 Fotografii cu celebritati purtand aceleasi haine … si nu putem decide cine le-a purtat ​​mai bine

Multe fete admit că nu le place să vadă pe altcineva purtând aceleași haine ca și ele. Și dacă se întâmplă acest lucru în...

Porumbelul Nicobar, pasărea care pare pictată de cel mai ilustru artist

Ai auzit de porumbelul Nicobar? Este o adevărată minunăție care deține un penaj albastru pe cap și remige, dar și verde pe dosul aripilor,...

Cel mai înțelept SFAT de la o batranică: ”Niciodată nu pedepsiti copiii pentru pozne”

Când eram mică, mama mă pedepsea pentru orice greșeală. Dacă am vărsat ceva, dacă am spart o farfurie, mi-am murdărit rochia – eram pedepsită...

Cuptoarele cu microunde sunt periculoase! Uitati ce afecțiuni pot produce în corpul uman.

Magnetronul este un tub special care produce energie pentru microunde. A fost creat de doi oameni de știința in Al Doilea Razboi Mondial. In...
error: Copierea continutului acestui website este strict interzisă !
Apreciază articolul: