Nu mai faceți asta! 7 greșeli pe care le faceti înainte de somn, din cauza cărora vă îngrășațiSeara, după o zi istovitoare de muncă corpul și sufletul nostru necesită cel puțin câteva plăceri mici. Și anume, în acest timp majoritatea dintre noi fac foarte multe greșeli din cauza cărora mai târziu ne este frică să ne urcăm pe cântar.

Să vorbim despre aceste greșeli specifice serilor, astfel ca să nu le mai repetăm și să ne păstrăm silueta.

1. Mâncarea noaptea

Nici măcar nu mâncarea, dar gustările frecvente în fața televizorului sau la computer. În acest timp nici nu observați cât de mult mâncați. Desigur nu fiecare poate respecta regimul când nu trebuie să mai mănânce după ora 18, mai ales este dificil să faci acest lucru dacă lucrezi până târziu, dar cel puțin încercați să nu mâncați foarte mult înainte de somn.

Pe timp de noapte caloriile nu se consumă, iar ceea ce ați mâncat vă va ridica nivelul insulinei și a colesterolului în sânge, ceea ce acționează negativ asupra siluetei și sănătății dvs.2. Cafeaua înainte de somn.

Cafeaua are un efect de revigorare, și vă va face să stați treaz toată noaptea. Iar atunci când noaptea nu aveți ce face, vă veți apuca de mâncat.

Cafeaua conține acid clorogenic, care conform unor studii, contribuie la creșterea greutății. Mai bine beți un ceai verde sau băuturi pe bază de plante.

3. Insomnia. Somnul mai puțin de 7-8 ore acționează negativ asupra sănătății. Dacă nu dormiți suficient, veți simți oboseală și slăbiciune.

Metabolismul, corpului somnoros și obosit încetinește, din această cauză crește greutatea, chiar dacă vă alimentați ca de obicei.

4. Activitatea fizică insuficientă. Seara suntem obosiți după o zi de muncă, de aceea când ajungem acasă, sau stăm tolăniți în fotoliu sau suntem ocupați cu treburile casnice. Dar aceste activități sunt insuficiente.

Vă recomandăm să nu vă grăbiți seara după muncă în metrou sau să urcați în mașină. Mai bine faceți o plimbare pe jos câteva cartiere până acasă. În acest timp vă veți elibera de stresul de la muncă, pentru că cel mai bun remediu împotriva stresului și a surplusului de adrenalină este activitatea fizică.

5. Navigațiile nocturne pe internet. Tot mai mulți oameni seara înainte de somn obișnuiesc să navigheze pe internet. Dar gadgeturile moderne sunt o sursă puternică de lumină, care stopează producerea melatoninei – hormon responsabil de bioritmul corpului. Lumina albastră puternică nu permite acestui hormon să se producă în cantitatea necesară.

Insuficiența de melatonină încetinește metabolismul. Mai bine citiți o carte înainte de somn și adormiți deja în întuneric. Foarte utile sunt cărțile audio.

6. Deșteptarea târzie. Dimineața organismul are nevoie de lumină. Preferabil să fie o lumină puternică de zi, cel puțin pentru 30 de minute. Dar dacă dormiți până trâziu, iar după asta mergeți în transport până la birou, aproape că nu vedeți lumina de zi.

Treziți-vă cel puțin cu 30 de minute mai devreme, sau cel mai bine faceți o plimbare de dimineață, puteți chiar merge până la birou pe jos.

7. Un așternut nepotrivit. Dacă dormiți într-o lenjerie de pat de culori calde foarte intense, somnul dvs nu va fi liniștit. Aceste culori sporesc pofta de mâncare. Veți dori să vă sculați din pat și să mergeți la frigider la miez de noapte.

Mai bine așterneți o lenjerie de culoare albastră sau verde – aceste culori vă relaxează.

Analizați rutina dvs de seară și încercați să schimbați ceva în ea, astfel încât silueta dvs să nu fie amenințată de pericolul îngrășării.Bucharest
cer senin
31.1 ° C
31.7 °
30.6 °
33 %
4.6kmh
0 %
joi
29 °
vin
34 °
sâm
34 °
Dum
34 °
lun
34 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,7293
USD
4,2627
GBP
5,1866
AUD
2,8914

CELE MAI VIZIONATE

14 fotografii care funcționează mai bine decât orice antidepresiv

Dacă ești obosit și vrei să fugi de rutina ta de zi cu zi și să râzi de coincidențele ciudate și amuzante și de...

Cum arătau acesti 20 de actori celebri la începutul carierei lor

Celebritățile sunt de obicei cunoscute pentru cele mai mari roluri si secvente de succes, dar majoritatea au pășit în lumea divertismentului cu roluri mai...

14 momente drăguțe Mama-pui. Ne-au impresionat pana la lacrimi!

Caracatița este un exemplu viu al unei mame de sacrificiu. După ce își depune ouăle, nu le lasă, nici măcar să caute mâncare. Caracatița-mama...

16 celebrități care in loc sa îmbătranească, parca întineresc odată cu trecerea anilor

Chiar și vedetele de la Hollywood se luptă uneori cu găsirea propriului stil. Acest lucru duce la apariția unor ceremonii de covor roșu, cu...

18 persoane care au vrut să păcălească internetul cu fotografia lor perfectă, dar ceva au greșit

Utilizatorii de internet ne permit să introducem „în culise” modul în care își creează fotografiile. După cum se dovedește, unii oameni trebuie doar să...
Apreciază articolul: