Nu mai faceți asta! 7 greșeli pe care le faceti înainte de somn, din cauza cărora vă îngrășațiSeara, după o zi istovitoare de muncă corpul și sufletul nostru necesită cel puțin câteva plăceri mici. Și anume, în acest timp majoritatea dintre noi fac foarte multe greșeli din cauza cărora mai târziu ne este frică să ne urcăm pe cântar.

Să vorbim despre aceste greșeli specifice serilor, astfel ca să nu le mai repetăm și să ne păstrăm silueta.

1. Mâncarea noaptea

Nici măcar nu mâncarea, dar gustările frecvente în fața televizorului sau la computer. În acest timp nici nu observați cât de mult mâncați. Desigur nu fiecare poate respecta regimul când nu trebuie să mai mănânce după ora 18, mai ales este dificil să faci acest lucru dacă lucrezi până târziu, dar cel puțin încercați să nu mâncați foarte mult înainte de somn.

Pe timp de noapte caloriile nu se consumă, iar ceea ce ați mâncat vă va ridica nivelul insulinei și a colesterolului în sânge, ceea ce acționează negativ asupra siluetei și sănătății dvs.

2. Cafeaua înainte de somn.

Cafeaua are un efect de revigorare, și vă va face să stați treaz toată noaptea. Iar atunci când noaptea nu aveți ce face, vă veți apuca de mâncat.Cafeaua conține acid clorogenic, care conform unor studii, contribuie la creșterea greutății. Mai bine beți un ceai verde sau băuturi pe bază de plante.

3. Insomnia. Somnul mai puțin de 7-8 ore acționează negativ asupra sănătății. Dacă nu dormiți suficient, veți simți oboseală și slăbiciune.

Metabolismul, corpului somnoros și obosit încetinește, din această cauză crește greutatea, chiar dacă vă alimentați ca de obicei.

4. Activitatea fizică insuficientă. Seara suntem obosiți după o zi de muncă, de aceea când ajungem acasă, sau stăm tolăniți în fotoliu sau suntem ocupați cu treburile casnice. Dar aceste activități sunt insuficiente.

Vă recomandăm să nu vă grăbiți seara după muncă în metrou sau să urcați în mașină. Mai bine faceți o plimbare pe jos câteva cartiere până acasă. În acest timp vă veți elibera de stresul de la muncă, pentru că cel mai bun remediu împotriva stresului și a surplusului de adrenalină este activitatea fizică.

5. Navigațiile nocturne pe internet. Tot mai mulți oameni seara înainte de somn obișnuiesc să navigheze pe internet. Dar gadgeturile moderne sunt o sursă puternică de lumină, care stopează producerea melatoninei – hormon responsabil de bioritmul corpului. Lumina albastră puternică nu permite acestui hormon să se producă în cantitatea necesară.

Insuficiența de melatonină încetinește metabolismul. Mai bine citiți o carte înainte de somn și adormiți deja în întuneric. Foarte utile sunt cărțile audio.

6. Deșteptarea târzie. Dimineața organismul are nevoie de lumină. Preferabil să fie o lumină puternică de zi, cel puțin pentru 30 de minute. Dar dacă dormiți până trâziu, iar după asta mergeți în transport până la birou, aproape că nu vedeți lumina de zi.

Treziți-vă cel puțin cu 30 de minute mai devreme, sau cel mai bine faceți o plimbare de dimineață, puteți chiar merge până la birou pe jos.

7. Un așternut nepotrivit. Dacă dormiți într-o lenjerie de pat de culori calde foarte intense, somnul dvs nu va fi liniștit. Aceste culori sporesc pofta de mâncare. Veți dori să vă sculați din pat și să mergeți la frigider la miez de noapte.

Mai bine așterneți o lenjerie de culoare albastră sau verde – aceste culori vă relaxează.

Analizați rutina dvs de seară și încercați să schimbați ceva în ea, astfel încât silueta dvs să nu fie amenințată de pericolul îngrășării.Bucharest
cer senin
-1.5 ° C
-1 °
-2 °
86 %
1.5kmh
0 %
vin
6 °
sâm
7 °
Dum
10 °
lun
9 °
mar
7 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,7794
USD
4,3042
GBP
5,6641
AUD
2,9414

CELE MAI VIZIONATE

O cabană rustică de toată frumuseţea, priveliştea spre lac din dormitor îţi taie respiraţia!

O cabană rustică poate fi evadarea perfectă din zgomotul şi agitaţia unui oraş. Întoarcerea la o viaţă simplă, în mijlocul naturii te poate face...

18 Profesionisti intr-ale deghizarii care ne arata cum a fost Halloween-ul 2019

Fiecare Halloween are eroii săi. Și, în timp ce toată lumea se îmbracă ca Harley Quinn și Prințesele Disney, unii oameni caută în imaginația...

20 de torturi înșelătoare care ne-au lăsat fara cuvinte

Ce au în comun un adidaș, o găleată KFC, o cutie pentru ouă și un dinozaur? Toate pot fi transformate în prăjituri! Acești artiști...

O turma de zimbri in libertate – aparitie rara in Parcul Natural Vanatori Neamt

Zimbrul a fost un simbol pentru România, acesta regăsindu-se în trecut prin mai toate pădurile montane. Un animal falnic, care se luptă în prezent...

11 obiceiuri zilnice care ne dăunează sănătății puțin câte puțin

Toată lumea știe că obiceiurile precum fumatul sau consumul de alco0ol pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, dar există multe obiceiuri dăunătoare...