S-a demonstrat ca bunica este cel mai important om din viata copilului. IATĂ EXPLICAȚIA„Bunica” este un cuvânt magic! Câte amintiri plăcute sunt legate de acest cuvânt! Cele mai gustoase clătite, somn dulce, bucuria întâlnirii, aventurile de vară de neuitat și multe multe alte lucruri deosebite ne leagă de scumpele noastre bunicuțe.
Bunicele se asociază cu poveștile, vara, bunătatea, blândețea, prăjiturile gustoase, dulceață.Legătura geneticăBunica pe linie maternă joacă un rol important în viața copilului. Ea nu doar îi transmite cunoștințele, experiența necesară, dar îi și dăruiește dragoste, căldură și grijă. Legătura este mult mai profundă.

Savanții au remarcat faptul că legătura se formează la nivel de gene!
„Un fapt știut: copiii moștenesc potențialul genetic nu de la părinți, ci de la bunei, la fel cum părinții au primit ADN-ul lor de la buneii lor. De aceea, deseori se întâmplă ca copiii noștri să semene cu rudele noastre decedate”, a menționat unul din specialiștii în inginerie genetică.

De asemenea, specialiștii menționează că o mare parte din informația genetică este primită de copii de la bunicile de pe linie maternă!
Desigur, totul este relativ și fiecare familie este unică. Copilul poate să semene foarte mult cu bunica de pe linia paternă. Când este vorba de genetică este destul de greu să ghicești desfășurarea evenimentelor.

Prin urmare, toți părinții trebuie să știe ce rol important îl joacă rudele lor în soarta copilului și ceea ce se numește astăzi „intelect emoțional”.
Specialiștii afirmă că: „Emoțiile pe care le-a simțit bunica în timpul sarcinii sale pot influența dezvoltarea copilului fiicei ei.

Este important de înțeles că familia este un organism întreg, unde toate componentele sunt strâns legate între ele. Toate luate împreună, genele și starea de bine, pe care le vedem în noi înșine, le transmitem copiilor și nepoților, așa cum transmitem bolile și obiceiurile negative și dependența.”

Din acest motiv nu trebuie să aveți o atitudine neglijentă față de sănătatea dvs. În acest fel, nu vă dăunați doar dvs., dar și viitoarelor generații, iar aceasta este cea mai mare iresponsabilitate.
Fiecare dintre noi se bucură de fiecare reîntâlnire cu buneii, de timpul petrecut împreună și de bunele deprinderi pe care le-am învățat de la ei.

Sursa – uti24.roBucharest
câțiva nori
25 ° C
25 °
25 °
50 %
2.1kmh
20 %
mar
27 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
31 °
sâm
31 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,7320
USD
4,2189
GBP
5,2405
AUD
2,9656

CELE MAI VIZIONATE

Sfaturile psihologului Gerald Rogers – 19 moduri de a vă salva căsnicia

Dragostea este un sentiment extraordinar. Dar după întemeierea familiei ea uneori trece pe plan secund, problemele cotidiene devenind mai prioritare pentru soți. Gerald Rogers...

Salvare pe munte. Capră neagră cu piciorul rupt, cărată în rucsac

Doi angajați de la Salvamont Râșnov, tată și fiu, au salvat o capră neagră ce avea un picior fracturat. Ei au găsit animalul în...

20 de persoane care au dat o a doua șansă lucrurilor lor vechi, iar rezultatele au fost uimitoare

Când ceva se descompune sau devine inutil, de obicei îl aruncăm. Nu sunt mulți oameni care realizează că acest "gunoi" merită o a doua...

„Scutură-te și mai urcă un pas!” O poveste a unui măgar, plină de înțelepciune

Intr-o zi, magarul unui fermier a cazut intr-o fantana. Animalul a plans ore intregi, in timp ce fermierul incerca sa gaseasca o cale de...

19 persoane cu părul excentric care nu pot trăi o zi fără atenție

O coafură eleganta nu este întotdeauna in conformitate cu standardele de frumusețe stabilite. O întâlnire ocazională cu astfel de oameni garantează o mulțime de...
Apreciază articolul: