Este inestetică și ne creează o mulțime de complexe. Multe dintre noi nu se dau în lături de la a apela la chirurgia estetică pentru a scăpa de ea.
Există însă o metodă mult mai nedureroasă prin care poți scăpa de bărbia dublă: exercițiile. Am selectat 7 exerciții foarte ușoare, dar eficiente totodată, care să te ajute să combați bărbia dublă. Iată, așadar, cum să scapi de gușă cu ajutorul câtorva exerciții.

Încălzirea mușchilor

La fel ca înainte de orice alt antrenament, trebuie să vă încălziți mușchii faciali.

În acest scop, mișcați maxilarul inferior înainte și înapoi și apoi lateral. Toate mișcările ar trebui să se efectueze încet și fără probleme, fără să fie fortate. Repetați exercițiul de 8-10 ori.

Exercițiul 1

Pentru primul exercițiu, va trebui să deschizi gura, să rotunjești buzele și să tragi aer în piept. Vei simți cum bărbia se contractă. Repetă exercițiul de 10 ori, fă o pauză de 1 minut, apoi reia-l. Fă 3 serii a câte 10 repetări.

Exercițiul 2

Strânge buzele, în așa fel încât să simți că zona gurii se contractă. Ține capul drept și întoarce-l încet către dreapta cât de mult poți, menține-l întors 30 de secunde, revino la poziția inițială, apoi întoarce capul spre stânga și menține poziția tot 30 de secunde. Repetă exercițiul de 10 ori.

Exercițiul 3

Așază-ți dosul degetelor sub bărbie și, ținând buzele strânse, împinge bărbia în degete. Rolul acestora din urmă este de a opune rezistență, astfel încât bărbia să se contracte. Fă 3 serii a câte 10 repetări.

Exercițiul 4

Pentru acest exercițiu, va trebui să-ți țugui buzele și să le dai forma literei O. Ridică bărbia în aer și menține-o timp de 30 de secunde. Vei simți cum se contractă mușchii bărbiei și obrajii. Revino la poziția inițială, după care reia exercițiul. Repetă-l de 5 ori.

Exercițiul 5-Atingeți nasul

O barbie dublă este, de asemenea, asociată cu slăbiciunea mușchilor hioizi. De aceea, ei trebuie consolidate.

Scoateți limba cât mai mult posibil și încercați să ajungeți la nas cu vârful limbii. Ține-ți buzele relaxate. Repetați de 5 ori.

Exercițiul 6 – Zâmbetul

Strângeți dinții cu gura închisă și încercați să întindeți colțurile buzelor cât mai larg posibil. Acum împingeți limba împotriva palatului tare, crescând treptat forța de presare. Dacă simțiți o tensiune puternică în mușchii bărbiei, atunci ați făcut exercițiul corect. Pastrati acest sentiment de tensiune timp de 5 secunde, apoi relaxați-vă timp de 3 secunde. Repetați de 5-8 ori.