10 lucruri care iti vor da peste cap ideile despre lume1. Câinii pot distinge culorile albastru și galben

În pofida unor păreri larg răspândite, câinii nu văd lumea în alb și negru. Vechiul mit referitor la lumea văzută în două culori a fost demolat de către savanții ruși.

Experimentul s-a bazat pe recunoașterea unor castroane de mâncare pline și goale, care aveau diferite culori. Experimentul a arătat că patrupedele pot să recunoască la fel de bine ca oamenii culorile albastru și galben, însă nu pot vedea diferența dintre verde și roșu.

2. Oile se bat între ele după ce sunt tunse, fiindcă nu se mai recunosc una cu altaFiecare turmă de oi are ierarhia sa și rangul depinde de genul și vârsta unei oi. Liderii primesc locuri mai bune atunci când se hrănesc sau când se odihnesc și pot controla comportamentul celorlalte oi.

Lucrurile nu se schimbă până atunci când oile sunt tunse, ceea ce duce la o minirevoluție, după cum arată acest blog. Pe lângă trăsăturile caracteristice, înfățișare și miros, oile își pierd și statutul și trebuie să se lupte ca să afle cine este demn să fie lider.

3. Limba este singurul muschi atasat de corp doar la un capat;

4. Cea mai periculoasă țară din lume este Vaticanul

Numărul de infracțiuni care au loc într-un an ar trebui raportat la populația locului. Populația Vaticanului este mult mai mică decât cea din Sao Paulo, Lagos și chiar Bronx.

De exemplu, în 2006, populația Vaticanului număra 492 de locuitori, în timp ce pe teritoriul său s-au înregistrat 827 de infracțiuni. Drept rezultat, rata statistică a infracțiunilor s-a dovedit a fi cea mai mare din lume – 1.68 cazuri la fiecare cetățean.

5. Vibratorul a fost folosit prima data pentru tratarea isteriei. Se intampla in secolul al XIX-lea;

6. O tonă de telefoane mobile conține mai mult aur decât o tonă de zăcământ de aur

Potrivit ecologiștilor, procesarea unei tone de zăcământ are ca rezultat obținerea a 1-2 grame de aur. Poți obține aceeași cantitate de metal prețios dacă procesezi toate piesele care conțin aur din 41 de telefoane mobile.

O tonă de astfel de dispozitive conține aproape 300 de grame de aur. Însă prețul telefoanelor este prea ridicat pentru ca procesul de obținere a aurului din ele să fie rentabil.

7. Țânțarii ne urmăresc și învață cum să ne învingă

Bănuind că vibrația loviturii îi deranja și că țânțarii sunt capabili să țină minte mirosul celui care a încercat să le facă rău, cercetătorii au conceput și realizat un test.

În cadrul acestui test, ei au expus țânțarii la diverse mirosuri umane. Dintre aceste mirosuri, câteva au fost asociate și cu vibrații deranjante pentru țânțari.

Așa au descoperit că țânțarii evitau mirosurile asociate cu vibrațiile timp de până la 24 de ore.

8. Barbatii casatoriti dau bacsisuri mai mari decat cei necasatoriti;

9. 80% dintre pozele postate pe internet au drept subiect femei dezbracate;

10. Leneșii își pot ține respirația timp de 40 de minute sub apăBucurești
cer acoperit de nori
24.8 ° C
25 °
24.4 °
47 %
3.6kmh
99 %
Dum
23 °
lun
24 °
mar
28 °
mie
23 °
joi
14 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,8418
USD
4,4742
GBP
5,4154
AUD
2,8701

CELE MAI VIZIONATE

O cabană rustică de toată frumuseţea, priveliştea spre lac din dormitor îţi taie respiraţia!

O cabană rustică poate fi evadarea perfectă din zgomotul şi agitaţia unui oraş. Întoarcerea la o viaţă simplă, în mijlocul naturii te poate face...

18 Profesionisti intr-ale deghizarii care ne arata cum a fost Halloween-ul 2019

Fiecare Halloween are eroii săi. Și, în timp ce toată lumea se îmbracă ca Harley Quinn și Prințesele Disney, unii oameni caută în imaginația...

20 de torturi înșelătoare care ne-au lăsat fara cuvinte

Ce au în comun un adidaș, o găleată KFC, o cutie pentru ouă și un dinozaur? Toate pot fi transformate în prăjituri! Acești artiști...

O turma de zimbri in libertate – aparitie rara in Parcul Natural Vanatori Neamt

Zimbrul a fost un simbol pentru România, acesta regăsindu-se în trecut prin mai toate pădurile montane. Un animal falnic, care se luptă în prezent...

11 obiceiuri zilnice care ne dăunează sănătății puțin câte puțin

Toată lumea știe că obiceiurile precum fumatul sau consumul de alco0ol pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, dar există multe obiceiuri dăunătoare...