16 rase de câini care au cu adevărat dimensiuni impresionante

- Advertisement -

Câinii mari sunt capabili să ofere multă dragoste. Ce să spun atunci despre câinii giganți, care sunt în mod clar mai mari decât labradorul sau husky-ul obișnuit? Credeți sau nu, dar aceste animale de companie sunt pline în întregime din har și tandrețe, ceea ce este suficient pentru a înmuia inimile celor mai mulți dintre locuitorii planetei (desigur, trebuie să vă împrieteniți mai întâi cu ei).

Mai jos v-am pregătit topul celor mai mari câini din lume pentru a ști care dintre ei este potrivit pentru a vă decora viața, dacă brusc îndrăznești să-ți iei un prieten cu patru picioare.

  1. Deerhound scoțian (35-50 kilograme). Deerhound aparține câinilor ogar. Anterior, rasa era folosită exclusiv pentru vânat. Astăzi animalele de companie sunt ținute ca însoțitori.

2. Kuvas (40-52 kilograme). Kuvas este o rasă veche de câine maghiară folosită pentru a păzi oile pe pășuni.

- Advertisement -

3. Saint Bernard (38-55 kilograme). Sf. Bernardi sunt câini blânzi și amabili care adora copiii. Patria acestei rase sunt Alpii elvețieni.

4. Komondor (40-60 kilograme). Komondor are o haină neobișnuită de lână, datorită căreia este adesea numit „câinele cu dreadlocks”.

5. Irish Wolfhound (50-55 kilograme). Animalul elegant și frumos are o dispoziție calmă și bună. Prima mențiune a acestui câine se găsește la unul dintre consulii romani în anul 391.

- Advertisement -

6. Newfoundland (54-68 kilograme). Newfoundland este o rasă mare care iubește să interacționeze cu oamenii și alte animale.

7. Leonberger (41-77 kilograme). Un câine surprinzător de elegant apărut în 1846 în Germania.

8. Mastiff napolitan (50-70 kilograme). Mastifful Napolitan este un câine puternic care a luptat cândva în arenele Romei antice.

- Advertisement -

9. Ciobanesc caucazian (50-70 kilograme). Dacă aveți nevoie de un bodyguard de încredere și de securitate personală, atunci câinele ciobănesc caucazian este animalul de companie de care aveți nevoie.

10. Câine ciobănesc din Asia Centrală (40-80 kilograme). Ciobanescul din Asia Centrală sau Alabai este una dintre puținele rase care nu este un produs al selecției, ci s-a format independent. Patria câinelui este Asia Centrală.

11. Great Dane (63-79 kilograme). Marii Danezi sunt câini care sunt adevărați deținători de recorduri pentru înălțime și greutate.

12. Tosa-inu (40-90 kilograme). Tosa Inu sau Mastiff japonez este un câine loial și foarte inteligent care a fost crescut de la sfârșitul secolului al XIX-lea în provincia japoneză Tosa pentru lupte. Astăzi, este un prieten și protector de încredere, care are un caracter destul de încăpățânat.

13. Mastiff Tibetan (48-82 kilograme). Mastifful Tibetan este un câine legendar cu o inteligență uimitoare și calități excelente de pază.

14. Mastiff spaniol (50-85 kilograme). Este greu să găsești un câine mai inteligent și mai muncitor decât Mastiff-ul spaniol. Câinele a fost crescut din rase străvechi de ciobănesc de pază.

15. Boerboel (60-90 kilograme). Boerboel este un atlet și un paznic înnăscut, care a fost crescut special pentru a proteja proprietatea umană sub formă de animale și pământ.

16. Mastiff englezesc (60-115 kilograme). Mastifful Englez este o rasă veche de câini englezești, care se distinge prin masivitate și o construcție atletică. Este considerat unul dintre cele mai mari rase de câini din lume.