Cel mai vechi hotel din Japonia și din lume, are peste 1.000 de ani și încă funcționează

- Advertisement -

Nishiyama Onsen Keiunkan este cel mai vechi hotel din lume care, în ciuda vârstei sale mai mult decât respectabile, este încă în funcțiune. Mai jos v-am pregătit povestea impresionanta a celui mai longeviv hotel din lume.

Acest ryokan, un hotel tradițional în stil japonez, a fost construit în anul 705. Clădirea era deținută de moștenitorul unui consilier al împăratului de la acea vreme.

Interesant este că proprietarii nu s-au schimbat niciodată de-a lungul istoriei instituției. Dinastia Fujiwara își dezvoltă uimitoarea afacere de familie de peste 50 de generații.

Nishiyama Onsen Keiunkan este construit pe izvoare termale, care sunt populare nu numai printre localnici, ci și printre turiștii din întreaga lume. Un bonus plăcut al acestei unități, situată în Hayakawa, este peisajul montan pitoresc din Akaishi.

- Advertisement -

Hotelul a atins un vârf de popularitate în timpul războaielor, deoarece participanții doreau să se recupereze în apă, într-un loc liniștit și retras.

Clădirea are un stil clasic japonez și dispune de 37 de camere. Acestea sunt mobilate într-un stil minimalist tipic, cu o notă națională. Mobilier minimalist, covoare tatami, concis și auster.

- Advertisement -

Clădirea a fost renovată în 1997, ținând cont de realitățile în schimbare, dar păstrându-și stilul arhitectural și identitatea distinctivă. În 2005, fiecare cameră a fost dotată cu o baie. Apa este luată direct din izvoarele termale. De asemenea, încălzește clădirea.

În 2011, Nishiyama Onsen Keiunkan a fost recunoscut ca fiind cel mai vechi hotel din lume. Și acest fapt este înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness.

Zonele de baie tradiționale care au făcut celebru hotelul sunt disponibile atât pentru uz public, cât și privat. Există chiar și o zonă specială pe teren pentru observarea cerului noaptea: stelele și luna contribuie la relaxare și liniște deplină.