Află de ce nu ar trebui să dormim pe aceeași față de pernă timp de 2 zile la rând

- Advertisement -

Nimic nu poate aduce un sentiment de confort mai mult decât lenjeria de pat proaspătă, curată și netedă. În afară de sentimentul satisfăcător de a vă așeza capul pe o față de pernă perfect spălată, există de fapt mai multe motive pentru a o schimba mai des. Fața de pernă are contact direct cu pielea dumneavoastră, iar experții medicali recomandă schimbarea acesteia de 2-3 ori pe săptămână.

Mai jos v-am pregătit motivele pentru care ar trebui să ne schimbăm mai des fețele de pernă.

În fiecare noapte, când te duci la culcare, transferi transpirația, reziduurile de machiaj și 50 de milioane de celule moarte ale pielii pe lenjeria ta. Transpirația și celulele moarte ale pielii creează un mediu perfect pentru acarienii care se hrănesc cu ele și se înmulțesc. Dacă nu îți schimbi fața de pernă suficient de des, te expui la acești acarieni urâți care ar putea fi destul de dăunători sănătății tale.

Demachierea înainte de somn este un pas esențial pentru a obține o piele curată și frumoasă. Dar chiar dacă pare că ți-ai dat jos corectorul și rimelul, s-ar putea să mai rămână ceva produs pe față, care va ajunge pe pernă și va rămâne acolo până când va fi spălat. Combinate cu transpirația și uleiurile tale, acestea permit bacteriilor să se dezvolte, ceea ce îți poate irita pielea, făcând-o mai vulnerabilă la erupții.

- Advertisement -

S-ar putea să cheltuiți o mulțime de bani pe șampoane scumpe și tratamente de salon, dar sunt șanse să nu acordați atenție tipului de față de pernă pe care dormiți. Atunci când vă răsuciți în somn, țesăturile aspre din bumbac pot crea fricțiune și pot provoca rupturi. Iar dacă fața de pernă nu este deloc proaspătă, s-ar putea să vă creșteți riscul de a vă irita pielea de pe scalp, ceea ce, la rândul său, poate afecta sănătatea și frumusețea părului dumneavoastră.

Dacă nu v-ați schimbat fața de pernă de ceva timp, gazele eliberate de toți germenii și acarienii de pe ea pot contribui la apariția alergiilor și a dificultăților de respirație. Atunci când nu puteți respira corespunzător, vă poate afecta somnul, făcându-vă să vă simțiți epuizat dimineața.