9 ținute iconice din filmele lui Marylin Monroe care au câteva povești interesante de spus

- Advertisement -

Marilyn Monroe nu a fost doar un ideal de frumusețe, ci și un simbol recunoscut al modei. Rochiile pe care le-a purtat vedeta, realizate de cei mai buni designeri de la Hollywood, stabilesc și astăzi tendințele și inspiră femeile să facă experimente în materie de modă. Și există o poveste interesantă în spatele fiecăreia dintre aceste rochii.

Mai jos v-am pregătit câteva date interesante despre crearea și despre soarta celor mai frumoase rochii ale celebrei actrițe Marylin Monroe.

  1. The Seven Year Itch, 1955

Chiar și cei care nu au văzut filmul au auzit probabil despre celebra scenă din film. În 2011, rochia în sine a fost vândută pentru suma de 5,52 milioane de euro, cei mai mulți bani plătiți vreodată pentru un costum de film.

2. Some Like It Hot, 1959.

Chiar dacă Monroe a fost însărcinată în timpul filmărilor pentru Some Like It Hot , a purtat niște costume destul de revelatoare. Apropo, costumele , dezvoltate de Orry-Kelly, erau atât de îndrăznețe pentru acea vreme, încât filmul a fost chiar interzis în unele regiuni.

- Advertisement -

3. O altă creație a lui a fost o rochie neagră semi-transparentă cu mărgele și paiete. Rochia are sutien incorporat, deși pare că actrița nu poartă nicio lenjerie intima.

4. The Prince and The Showgirl, 1957.

Aceste rochii au fost realizate de designerul de costume britanic Beatrice Dawson. Lucrul la acest proiect a fost o provocare uriașă pentru ea pentru că, în timpul filmărilor, greutatea lui Monroe a fluctuat constant, așa că Beatrice nu a avut de ales decât să facă mai multe rochii identice în diferite mărimi.

- Advertisement -

5. Something’s Got to Give, 1962.

Rochia din crepon de matase cu imprimeu floral, dezvoltată de designerul de costume de la Hollywood, Jean Louis, a fost deosebita pentru ca a fost creata pentru ultimul film cu Marilyn. Filmul nu a fost lansat niciodată: mai întâi a fost concediată din film, iar când studioul a angajat-o din nou, actrița s-a stins din viață.

6. Gentlemen Prefer Blondes, 1953.

Marilyn a iubit atât de mult această rochie încât i-a cerut designerului, care era și prietenul ei apropiat, William Travilla, să-i facă o copie într-o culoare somon.

7. Dacă te uiți cu atenție, vei vedea că există o căptușeală de culoare nud în zona decolteului. Designerul a folosit acest truc pentru a le face pe actrițe să se simtă încrezătoare.

- Advertisement -

8. Rochia cu pliseuri aurii a fost făcută special și pentru Gentlemen Prefer Blondes . S-a bazat pe rochia lui Ginger Rogers de la Dreamboat . Marilyn a văzut rochia atârnată în biroul lui Billy și a vrut una pentru ea. Designerul pur și simplu nu a putut refuza.

9. Celebra rochie scânteietoare.

Rochia semitransparentă de culoare nud în care Marilyn a cântat „La mulți ani”, este probabil cea mai cunoscută piesă vestimentară din secolul XX. Când Monroe i-a cerut designerului de costume Jean Louis să-i facă o rochie, ea i-a spus: „Vreau să proiectezi o rochie cu adevărat istorică, o rochie uluitoare, unică, o rochie pe care doar Marilyn Monroe o poate purta”.