16 lucrări ale unui sculptor din Africa de Est, ale cărui statui suprarealiste îți taie respirația

- Advertisement -

Artistul est-african Daniel Popper este cunoscut în întreaga lume pentru lucrările sale care nu seamănă cu nimic altceva. De obicei, artistul își creează sculpturi de dimensiuni colosale și instalații incredibil de frumoase pentru diverse festivaluri și evenimente culturale, care pot avea loc oriunde în lume. Daniel Popper nu se mulțumește cu ceea ce a făcut până acum și caută în permanență idei noi pe care să le exploreze.

Nu se teme să încerce ceva nou, așa că puteți vedea că creațiile sale pot fi realizate în peisaje absolut diferite, începând cu plaja și terminând cu un parc forestier. Dar, indiferent unde se află sculptura, aceasta nu încetează să uimească pe toată lumea prin frumusețea, mărimea și detaliile sale.

  1. „Mlaștină modernă”.

Mlaștină modernă este o sculptură de 8 metri sub forma unei figuri feminine, care a fost prezentată la un festival din Croația în 2019.

2. „Abis”.Această creație reprezintă diferență profundă între oameni, punctele de vedere și sentimentele.

- Advertisement -

3. Această statuie este situată în Fort Lauderdale, Florida. Dimensiunile sale sunt impresionante: greutatea este de aproximativ 14 tone, iar înălțimea sa ajunge la peste 9 metri!

4. O sculptură întruchipând imaginea „Mamei Pământ”.

- Advertisement -

5. Această creație face parte din natura umană.

6. O nouă lucrare de artă, de Daniel Popper, la Morton Arboretum, lângă Chicago. Toate lucrările din acest parc (Ginkgo, Mycelia și Ephemera) poartă un mesaj despre cât de important este să găsim armonie între om și natură.

7. Autorul ne-a mărturisit că „Această piesă pentru mine vorbește despre o întoarcere la liniște.”

- Advertisement -

8. „Ginkgo”. Această sculptură a fost prezentată pentru prima dată la Chicago.

9. „Anima”. O statuie de 7 metri a figurii din Las Vegas care a aruncat sărutări participanților la Carnavalul Electric Daisy.

10. „Noi suntem creație, suntem învierea, condamnarea și regenerarea. Suntem ciuperci.”

11. „Reflecţie”, AfrikaBurn Tankwa Karoo.

12. „Asana”. Lucrare la scară largă a sculptorului, care întruchipează figura unei fete. Sculptura simbolizează natura și își deschide sufletul larg spre oceanul care se apropie pentru a respira aer proaspăt în piept.

13. „Transmisie”. Sculptura poate fi văzută doar din Sunfair Road.

14. „Siyanda”. Unii dintre voi s-ar putea să o fi văzut la Artwithme Miami. Ea a stat și pentru o scurtă perioadă în Las Vegas.

15. Această fotografie a fost făcută în Emergence. Statuia are o înalțime de 13 metri și a fost construită din oțel, lemn și frânghii.

16.”Intrarea într-o altă lume”.