Cum arată oamenii care au construit celebrele branduri gigant și ale căror produse se găsesc la fiecare colț de stradă

- Advertisement -

Există multe mărci în lume. Printre acestea se numără și o serie de mărci cunoscute, care sunt binecunoscute de fiecare persoană, deoarece produsele lor sunt vândute aproape la fiecare pas. Cu toate acestea, puțini s-au gândit la cum arătau oamenii care au numit aceste corporații gigantice și de un succes incredibil. Se pare că creatorul scutecelor Pampers a fost un bărbat prezentabil, iar păpușa Barbie a fost inventată de o femeie și numită după fiica ei Barbara.

Mai jos v-am pregătit o serie de imagini care te vor ajuta să aflii cum arătau marii fondatori ai mărcilor globale de astăzi.

  1. John Pemberton și Coca-Cola.

Băutura de renume mondial a fost inventată în secolul al XIX-lea de către un farmacist care a încercat să o folosească pentru a trata o serie de afecțiuni, inclusiv migrene, indigestia și tulburările nervoase.

2. Ruth Handler și păpușa Barbie.

- Advertisement -

Prima păpușă Barbie, prezentată în 1959 la un târg industrial din New York, a fost realizată în două variante. Barbie era blondă și brunetă. Păpușa în sine a fost numită după fiica lui Ruth Handler, Barbara.

3. Isaac Carasso și produsele Danone.

Compania a fost numită după fiul lui Caracasso, Daniel. Începând cu 1919, compania a produs numai iaurt. De atunci, gama s-a extins considerabil.

4. William Colgate și pasta sa sanitară.

- Advertisement -

Compania a fost fondată în 1806 în SUA. Astăzi, numele complet al mărcii este Colgate — Palmolive.

5. Pietro Ferrero și pastă de ciocolată.

În 1966, Nutella a fost vândută ca batoane solide în folie. În doar cinci ani, a apărut pe rafturile magazinelor sub forma unei paste cremoase.

6. Fritz Henkel și produsele chimice de uz casnic.

- Advertisement -

În 1907, a fost pus în vânzare un praf de spălat numit Persil. A fost primul produs care a combinat funcțiile de spălare și albire.

7. Victor Mills și scutecele Pampers

Lui Victor nu-i plăcea să schimbe scutecele de pânză ale tatălui său, așa că a decis să inventeze produse de unică folosință pentru a face viața mai ușoară. Primele produse au fost lansate la începutul anilor 1960.

8. Eugène Schülle și produsele de înfrumusețare L’Oréal.

Din 1909, marca a comercializat doar produse pentru păr. Dar, de-a lungul anilor, gama s-a extins și a inclus și alte produse.

9. Charles Lewis Tiffani și bijuteriile sale.

În 1837, Charles Lewis Tiffany a deschis primul său magazin împreună cu un coleg de școală, luând niște bani de la tatăl său.

10. Karl Heinrich Knorr și minunatele sale mirodenii.

Karl Heinrich Knorr a fost primul care a lansat în 1873 o linie de supe instant în Europa.

11. Caleb Bradham și Pepsi.

În 1893, Pepsi a fost vândut sub numele de „Brad’s Drink”. Apoi a fost folosit pentru a trata problemele stomacului.

12. Thomas Johnston Lipton și minunatul său ceai.

Înainte de a se apuca de ceai, Thomas a reușit să schimbe câteva profesii. A reușit să devină contabil, asistent la un băcan și chiar a lucrat pe o plantație. În 1871, Lipton și-a început propria afacere.

13. Forrest Mars este fiul cel mare al lui Frank Mars, omul care a creat marca de bomboane Mars.

Lui Frank i se atribuie crearea celebrului baton Snickers (1923), în timp ce Forrest a dezvoltat batoanele Mars (1932).

14. Adolf Dassler și marca de pantofi Adidas.

Istoria mărcii Adidas a început în 1949. Adolf a avut un frate Rudolph, cu care au făcut împreună afacerea lor preferată. Ulterior,cei doi au încetat să mai coopereze. Rudolph și-a fondat propria marcă de pantofi numită Puma.

15. Ole Kirk, constructorul de Lego.

La începutul anilor 1930, danezul Ole Kierk a deschis o companie pentru producția de jucării și parașute. Cu toate acestea, și-a schimbat radical direcția și a trecut la crearea de jucării din lemn, care în viitor s-a transformat într-un constructor popular.