Cele mai neobișnuite 12 competiții sportive de pe continent. Ești gata să le încerci?

- Advertisement -

Fotbalul, baschetul, tenisul și alte sporturi sunt cunoscute de toată lumea. Sunt prezentate la televizor, iar unii exersează la școală încă din clasele mici. Dar ce știi despre sporturile non-standard care au devenit atât de populare încât au dobândit statut internațional? Cum ți se pare campionatul de mâncat urzici? Sau, de exemplu, un concurs de curse de paturi? Da, acestea sunt sporturi reale și foarte amuzante care, cu siguranță nu te vor lăsa indiferent.

Mai jos v-am pregătit 12 imagini uimitoare cu cele mai ciudate competiții din lume.

  1. Campionatul de călcat extrem, Anglia.

Campionatul de călcat extrem este mult mai extrem decât vă puteți imagina. În timpul competiției, echipele trebuie să calce lucruri sub apă, în aer, sărind cu parașuta, sau pe o pantă abruptă de munte.

2. Campionat de transfer de soții, SUA, Europa.

- Advertisement -

Campionatul de purtare a soției este o competiție foarte spectaculoasă! Cuplul trebuie să depășească o cursă cu obstacole în care sunt dealuri abrupte, apă și obstacole din lemn pe drum.

3. Competiția de apnee Vertical Blue Deep, Bahamas.

Competițiile de apnee adânci implică sportivii care se scufundă la adâncimi mari. Cel care se poate scufunda cel mai adânc va câștiga.

- Advertisement -

4. Campionat de mâncat urzici, Anglia.

Campionatul de mâncare de urzici este o altă provocare! Doar oamenii cu nervi puternici pot urmări acest sport.

5. Campionatul Mondial de Wormspell, Anglia.

Concurenții își arată inteligența în a atrage anelidele la suprafața pământului.

- Advertisement -

6. Competiția internațională de zbor de mare viteză, Finlanda.

Concursul de zbor rapid a avut loc pentru prima dată în 2003. Publicul a fost atât de fascinat de acest sport, încât cursa a început să aibă loc în fiecare an. Traseul se întinde pe 5 kilometri.

7. Concursul internațional de aruncare cu budincă neagră, Marea Britanie.

Competiția are loc în Ramsbottom în fiecare an.

8. Campionatele de curse de paturi, nord-estul Angliei.

Cursele pe paturi au apărut în 1965 în North Yorkshire. Anterior, doar marinarii puteau participa la ele. Dar deja un an mai târziu, oricine își putea încerca mâna la această competiție nebună.

9. Competiția de albine din China.

Competiția de albine din China este un eveniment periculos la care doar cei foarte curajoși pot fi de acord să participe. Esența competiției este atragerea celui mai mare număr de albine.

10. Concurs de cărat butoaie în flăcări, Marea Britanie.

În această competiție nebună, câștigătorul este cel care duce cel mai departe butoiul care arde. La această competiție poate participa oricine.

11. Snorkeling în mlaștină, Anglia.

Snorkelingul este un alt sport neobișnuit. Concurenții trebuie să înoate într-o secțiune de mlaștină purtând flipper, mască și snorkel.

12. Volvo Ocean Race, Anglia.

La fiecare trei ani, marinarii pleacă într-o călătorie plină de provocări. Ei trebuie să parcurgă 39.000 de mile marine, în 39 de săptămâni.