Află povestea femeii care a trăit singură pe o insulă pustie, timp de 18 ani

- Advertisement -

Timp de 18 ani, această femeie nativă americană remarcabilă a trăit singură pe o insulă, trăind din orice a putut găsi. Aceasta este povestea fascinantă a așa-numitei „Femei singuratice”.

Nimeni nu știe cu adevărat numele ei adevărat, dar ei o numesc „Juana Maria”. Femeia a locuit singură pe insula San Nicolas de lângă coasta Californiei între 1835-1853.

- Advertisement -

Ea a fost singura persoană rămasă din tribul Nicoleños. În acea perioadă, membrii catolici de pe insula principală au călătorit la San Nicolas pentru a-i ridica pe membrii tribului, dar din anumite motive, Juana a rămas în urmă.

Zvonurile spun că ea se afla pe barcă, dar a sărit din cauza gândului că fratele ei mai mic a fost lăsat în urmă pe insulă. În același timp, a venit o furtună mare și barca a trebuit să se grăbească înapoi pe continent, lăsând-o în urmă pe Juana.

După 18 ani, George Nidever, un explorator american, a condus expediția pentru a găsi ultimul membru al tribului Nicoleño. S-au întors pe insulă și au găsit-o. George Nidever a descris-o pe Juana ca fiind „de înălțime medie, dar destul de solidă. Probabil că avea aproximativ 50 de ani, dar era încă puternică și activă”.

- Advertisement -

Fața ei era plăcută, deoarece zâmbea continuu. Dinții ei erau întregi, dar uzați până la gingii. Au dus-o pe Juana la Santa Barbara, dar ea putea comunica doar în limba ei maternă și nimeni nu a înțeles-o.

Din păcate, 7 săptămâni mai târziu și-a pierdut viață din cauza dizenteriei. Povestea ei a fost atât de inspirată încât a fost pusă în cuvinte într-o carte pentru copii numită „Insula Delfinilor albaștri”, de Scott O’Dell (1960).