Află povestea femeii care a trăit singură pe o insulă pustie, timp de 18 ani

- Advertisement -

Timp de 18 ani, această femeie nativă americană remarcabilă a trăit singură pe o insulă, trăind din orice a putut găsi. Aceasta este povestea fascinantă a așa-numitei „Femei singuratice”.

Nimeni nu știe cu adevărat numele ei adevărat, dar ei o numesc „Juana Maria”. Femeia a locuit singură pe insula San Nicolas de lângă coasta Californiei între 1835-1853.

Ea a fost singura persoană rămasă din tribul Nicoleños. În acea perioadă, membrii catolici de pe insula principală au călătorit la San Nicolas pentru a-i ridica pe membrii tribului, dar din anumite motive, Juana a rămas în urmă.

- Advertisement -

Zvonurile spun că ea se afla pe barcă, dar a sărit din cauza gândului că fratele ei mai mic a fost lăsat în urmă pe insulă. În același timp, a venit o furtună mare și barca a trebuit să se grăbească înapoi pe continent, lăsând-o în urmă pe Juana.

După 18 ani, George Nidever, un explorator american, a condus expediția pentru a găsi ultimul membru al tribului Nicoleño. S-au întors pe insulă și au găsit-o. George Nidever a descris-o pe Juana ca fiind „de înălțime medie, dar destul de solidă. Probabil că avea aproximativ 50 de ani, dar era încă puternică și activă”.

Fața ei era plăcută, deoarece zâmbea continuu. Dinții ei erau întregi, dar uzați până la gingii. Au dus-o pe Juana la Santa Barbara, dar ea putea comunica doar în limba ei maternă și nimeni nu a înțeles-o.

- Advertisement -

Din păcate, 7 săptămâni mai târziu și-a pierdut viață din cauza dizenteriei. Povestea ei a fost atât de inspirată încât a fost pusă în cuvinte într-o carte pentru copii numită „Insula Delfinilor albaștri”, de Scott O’Dell (1960).