12 competiții neobișnuite care au avut loc cândva la Jocurile Olimpice, dar care nu au trecut testul timpului

- Advertisement -

Pe 23 iulie va începe la Tokyo cea de-a XXXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară, cu o amânare de un an. Programul Jocurilor Olimpice va cuprinde 33 de sporturi, inclusiv prima competiție de skateboarding din istorie. Cu toate acestea, disciplinele olimpice de astăzi au un lucru în comun – toate sunt un pic prea normale. Înainte lucrurile nu stăteau chiar așa! Haideți să ne întoarcem puțin în istorie și să ne amintim ce sporturi trăsnite au făcut și ele parte din programul olimpic, dar în trecutul îndepărtat.

Mai jos v-am pregătit 12 fotografii uimitoare cu cele mai neobișnuite competiții ce au avut loc la Jocurile Olimpice.

  1. Duel cu pistol – Această disciplină a fost în program la Jocurile Olimpice din 1908 de la Roma, dar printre tipurile de demonstrații neoficiale. Adică nu pentru medalii.

2. Remorcher – Cea mai populară disciplină a fost inclusă în programul principal al Jocurilor Olimpice din 1900 până în 1920.

- Advertisement -

3. Pilota bascilor – A fost inclusă în programul Jocurilor Olimpice din 1900 de la Paris.

4. Scuba diving – A făcut parte din programul Jocurilor Olimpice din 1900 de la Paris, dar mai târziu această competiție a fost desființată din motive de amuzament, distracție scăzută și, în consecință, lipsă de interes a spectatorilor.

5. Scufundări în apă pentru o perioada cât mai lungă de timp fără a iesi la suprafată – Au fost în program la Jocurile Olimpice din 1904 din St. Louis.

- Advertisement -

6. Alpinism pe frânghie – Disciplina a fost prezentă la Jocurile Olimpice din 1896 până în 1932.

7. Înot unic sincronizat – Această competiție a fost prezentă la trei olimpiade din 1984 până în 1992, apoi organizatorii au decis ca cel puțin două persoane să înoate simultan.

8. Tandem – Acest format de ciclism a fost introdus la Jocurile Olimpice din 1908 de la Roma și apoi a fost o parte stabilă a Jocurilor din 1920 până în 1972.

- Advertisement -

9. Curse cu baloane – A făcut parte din cele mai distractive competiții din istoria Jocurilor Olimpice de la Paris din 1900 și, desigur, a fost orientativă.

10. Ridicări cu o mână – Acest tip de sport a durat la Jocurile Olimpice din 1986 până în 1906 (când au avut loc Jocurile Olimpice Extraordinare de Vară la Atena).

11. Concursuri de artă – Acestea au avut loc între 1912 și 1948 la inițiativa unuia dintre principalii organizatori ai renașterii Jocurilor Olimpice, Pierre de Coubertin.

12. Schi-balet – Era o formă coregrafică de schi care a apărut ca eveniment demonstrativ la două Jocuri Olimpice: Jocurile Olimpice de iarnă din 1988 de la Calgary și Jocurile Olimpice de iarnă din 1992 de la Albertville.