Monica Bellucci: 15 cele mai bune afirmații care-ți vor deschide mintea

- Advertisement -

Această italiancă fermecătoare este considerată un model de femeie fatală în cinematografia modernă. În onoarea celei de-a 57-a aniversări a frumoasei Monica Bellucci, iată o retrospectivă a unora dintre cele mai impresionante citate ale sale.

Puțini își mai amintesc, dar Monica Bellucci a visat cândva la o carieră serioasă de avocat și a lucrat cu jumătate de normă ca ospătăriță pentru a-și plăti cursurile scumpe de la Facultatea de Drept de la Universitatea din Perugia. Cu toate acestea, frumusețea naturală a tinerei italience nu a trecut neobservată de agențiile de modeling, iar în curând Monica a trebuit să aleagă între sala de judecată și podiumul mondial, ea a optat pentru cea de-a doua variantă. Astfel, lumea a pierdut un avocat promițător, dar a câștigat o nouă vedetă de modeling și, mai târziu, o vedetă de film.

Cu toate acestea, natura a înzestrat-o cu generozitate pe această celebră italiancă nu doar cu frumusețe, ci și cu înțelepciune feminină. Declarațiile ei din interviurile acordate de-a lungul anilor sunt o dovadă clară în acest sens.

Despre frumusețe

- Advertisement -

„Frumusețea pentru o femeie devine o problemă doar în două cazuri: când nu există frumusețe și când nu există nimic în afară de frumusețe.”

„Cel mai important lucru este să înțelegi ce fel de persoană ești cu adevărat. Mass-media te poate transforma într-o imagine, dar în spatele imaginii trebuie să existe o personalitate. Din cauza frumuseții mele, mulți oameni cred că sunt proastă. Dar, de fapt, este doar o mască pe care o port atunci când situația o cere.”

„Frumusețea este cu adevărat putere, dar numai dacă știi cum să o folosești. Este ca și cum ai avea un Ferrari: dacă nu-l poți conduce cu adevărat, nu ai nevoie de el.”

„Ce înseamnă să fii frumos? Nu are nimic de-a face cu biologia; feminitatea este o reflexie a vieții și a experienței tale”

Despre vârstă

- Advertisement -

„În niciun caz nu aș vrea să am din nou 20 de ani. Sunt mult mai fericită acum decât eram atunci, pentru că la acea vârstă încă ne cunoaștem pe noi înșine, încercăm să ne dăm seama cine vrem să fim. Acum știu exact de ce am nevoie și fără ce pot trăi.”

„La bătrânețe, prefer să-mi privesc copiii decât să mă uit la filmele mele.”

„Am fost model de foarte tânără. A fost distractiv, dar dacă aș fi rămas doar un model până în ziua de azi, mi-aș fi pus capăt zilelor.”

Despre dragoste, relații și bărbați

„Iubirea trăiește doar atunci când există respect pentru celălalt și libertate. Dorința de a poseda pe altul ca pe un lucru este absurdă.”

„O femeie poate iubi ca și cum nu va pleca niciodată. Dar s-ar putea să vină o zi în care ea va pleca de parcă nu ar fi iubit niciodată.”

- Advertisement -

„Nimeni nu ne aparține: nici soții, nici copiii noștri. Putem împărtăși ceva doar cu cei pe care îi iubim.”

„Bărbații încearcă să se agațe de putere în detrimentul femeilor. Le este frică de frumusețile independente, sunt atrași de fetele tinere și imature, alături de care bărbații par puternici”.

Despre armonie

„Mă simt bine singură cu mine, dar nu pentru că sunt frumoasă. Cunosc o mulțime de oameni foarte frumoși a căror viață este groaznică. Și se simt foarte inconfortabil singuri cu ei înșiși. Sentimentul de confort intern nu înseamnă cum arăți în exterior, ci cum te simți în interior. Sunt o persoană fericită pentru că am experimentat multă iubire față de mine și am o familie foarte mare.”

„Dacă alegi roșu, înseamnă că vrei să te faci remarcată. Dacă porți ruj roșu, înseamnă că ești pregătită ca oamenii să te privească. Roșul este o culoare foarte puternică și te exprimă în primul rând pe tine, nu are neapărat conotații vulgare.”

„Nu voi fi niciodată slabă. Sunt destul de leneșă din fire. Îmi place să mănânc. Sunt reală , asta sunt și nu intenționez să fiu falsă.”

„Trebuie să fim indulgenți. La urma urmei, ce suntem noi: niște nebuni care încercăm să ne menținem echilibrul pe o minge, care, învârtindu-se cu o viteză înfricoșătoare, călătorește prin univers. Cine poate fi perfect în asemenea condiții?”