11 orașe care de-a lungul timpului au fost redenumite. Pe unele dintre ele chiar le numim incorect!

- Advertisement -

Orașele mari și mici, tinere și vechi, la un moment dat în istorie, din diverse motive, au primit nume noi. Aceasta era o practică obișnuită. Se poate întâmpla ca aceeași localitate să fie redenumită de mai multe ori sau se poate întâmpla ca, după o serie de schimbări de nume, să primească din nou numele inițial. Aceste schimbări îi pot face, până și pe experții în geografie, să se simtă confuzi.

Mai jos v-am pregătit 11 imagini cu orașe mari din lume care au jonglat cu nume lor de-a lungul timpului.

  1. Bombay – Mumbai

Numele orașului indian Bombay, cunoscut în întreaga lume pentru industria sa cinematografică, a fost schimbat oficial în Mumbai nu cu mult timp în urmă, în 1995.

2. Calcutta – Kolkata

- Advertisement -

În 2001, un alt oraș important din India a suferit un fel de redenumire. Ortografia oficială a lui „Calcutta” a fost schimbată în „Kalcutta”.

3. New Amsterdam – New York

New York și-a primit numele modern în 1664 în onoarea ducelui de York, viitorul rege James al II-lea.

- Advertisement -

4. Saigon – Orașul Ho Chi Minh

În ciuda faptului că în 1976 unul dintre cele mai mari orașe din Vietnam a fost redenumit Ho Chi Minh City, numele său anterior – Saigon – este încă obișnuit în limba vorbită.

5. Canton – Guangzhou

Guangzhou este al treilea oraș ca mărime din China și este capitala provinciei Guangdong, iar anterior a fost cunoscut în Europa sub numele de Canton.

- Advertisement -

6. Christiania – Oslo

Din 1624 până în anii 1920, Oslo a fost numită Christiana, iar puțin mai târziu – Kristiania. Cu toate acestea, în 1925 s-a decis să readucă orașul la numele său original – Oslo.

7. Leopoldville – Kinshasa

Până în 1966, Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, a fost numită Leopoldville (în cinstea regelui belgian Leopold al II-lea).

8. Madras – Chennai

Până în 1996, Indian Chennai a fost numit Madras. Vechiul nume al orașului provine de la orașul Madraspatnam, dar cel de astăzi este asociat cu vechiul conducător al regiunii de sud a Indiei.

9. Rangoon – Yangon

Înainte de a fi redenumit în 1989, orașul Yangon din Myanmar era cunoscut drept Rangoon.

10. Lourenco Marques — Maputo

De la înființare și până în 1976, orașul mozambican Maputo a fost numit Lourenço Marches în onoarea călătorul și comerciantul portughez cu același nume.

11. Constantinopol – Istanbul

De-a lungul anilor lungi de existență, orașul turc, situat pe malul Bosforului, și-a schimbat de mai multe ori denumirea. La început a fost cunoscut sub numele de Bizanț, iar  apoi (până în 1930) sub numele internațional comun de Constantinopol. Numele turcesc modern al orașului Istanbul a apărut dintr-o expresie în greacă bizantină, care înseamnă „către oraș”.