Cum arată cel mai nordic punct al Europei? Nordkapp în fotografii spectaculoase!

- Advertisement -
Cel mai nordic punct al Europei se găsește în Norvegia și este o stâncă abruptă, de pe care se desfășoară în fața noastră întreg Oceanul Arctic și o parte a Cercului polar. Merită să aruncați o privire la galeria noastră!

Nordkapp este situat pe insula norvegiană Magerøya. În mod interesant, o altă prelungire a insulei, Knivskjellodden, este de fapt cu 1.500 de metri mai aproape de Polul Nord, dar cum ambele locuri sunt pe aceeași insulă, geologii sunt îngăduitori…

Pe insula Magerøya se poate ajunge prin tunelul Capul Nord – acest lucru în sine face călătoria foarte interesantă. Tunelul inaugurat în 1999 trece pe sub strâmtoarea Magerøysundet, având o lungime de 6.875 de metri, iar cel mai adânc loc este la 212 metri sub nivelul mării. La ambele capete ale tunelului au fost construite porți de protecție, deoarece infiltrarea apei înghețate ar sparge peretele tunelului, punând în pericol viața trecătorilor. Pe vreme rece, așadar, tunelul este închis cu cele două porți și deschis doar dacă este trafic auto. Vara este permanent deschis.

Nordkapp, cu o populație de 3.000 de locuitori, are o statuie în forma unui glob pamântesc în vârful stâncii care ne reamintește că suntem în cel mai nordic punct al Europei. Peste 200 de mii de turiști vin aici în fiecare an, majoritatea vara. Practic toți acești vizitatori vin aici timp de doar 2-3 luni.