Top 11 cele mai periculoase locuri de muncă din întreaga lume

- Advertisement -

Daca doriti sa va schimbati locul de munca si cautati ceva mai aventuros ar trebui sa priviti cu mare atentie lista de mai jos. Noi in acest articol dorim sa va prezentam care sunt cele mai periculoase locuri de munca din intreaga lume. Multe job-uri ar putea parea chiar interesante si bine platite, insa in realitate sunt extrem de periculoase.

  1. Extragerea veninului de sarpe

Veninul de șarpe (otravă) poate fi folosit pentru multe lucruri, dar cel mai important este utilizarea sa în cercetarea medicală sau pentru a produce „antivenin”.

Chiar dacă sunt aplicate măsuri de siguranță, fiecare proces este extrem de periculos.

Salariu mediu anual: 30.000 USD

- Advertisement -

2. Lucrător în construcții

Chiar dacă se utilizează echipamente de siguranță, această activitate este una extrem de periculoasa si solicitanta. Mereu trebuie sa transporti materiale grele si trebuie sa ai grija la lucrurile din jurul tau.

Salariu mediu anual: 31.000 $ la 70.000 $

3. Curier

- Advertisement -

În mod surprinzător, a fi curier este considerat un job extrem de periculos în multe țări din întreaga lume. Imaginați-vă doar ca livrati pizza la o petrecere, iar oamenii sunt ametiti.

Salariu mediu anual: 27.000 $ la 35.000 $

4. Călăreț de tauri

Această slujbă a devenit populară la sfârșitul anilor ’90, când promisiunea ca te vei imbogati dupa o plimbare de 8 secunde s-a răspândit. În realitate, plata poate să nu merite consecințele. Unele statistici arată că un călăreț de tauri are o leziune semnificativă la fiecare 15 plimbări.

- Advertisement -

Salariu mediu anual: 107.000 USD

5. Ghid montan

Cucerirea unui vârf de munte înalt a fost un vis pentru suficientă lume pentru a justifica crearea unui nou domeniu de muncă: ghizii montani. Sarcina lor nu este doar să ghideze oamenii, ci să transporte echipamente grele sau provizii, să fie primii care încearcă o cale periculoasă și să fie responsabili pentru siguranța celorlalți.

Salariu mediu anual: 70.000 dolari

6. Producător de microcipuri

O serie de substanțe chimice periculoase, cum ar fi arsenul, sunt utilizate pentru a produce cipuri de calculator. În timp ce microcipurile nu aduc un rezultat fatal imediat, efectele pe termen lung includ avortul spontan, malformații congenitale, boli respiratorii și cancer.

Salariu mediu anual: 61.000 USD

7. Corespondent de război

Aflarea adevărului este extrem de importanta insa vine cu un risc extrem de mare. Lista pericolelor la care te expui incepe cu: răpiri, torturi și se poate ajunge pana la deces. Când te afli în mijlocul acțiunii, nu ești marcat ca jurnalist, ci ca dușman.

Salariu mediu anual: 36.000 USD

8.Lucrator pe o platforma petroliera

A fi lucrator pe o platforma petroliera în larg înseamnă a lucra cu una dintre cele mai inflamabile substanțe din lume. Uneori, oamenii lucrează 16 ore consecutiv sau chiar o zi sau două fără somn. Riscul unei explozii exte extrem de mare la fel si riscul sa te ineci.

Salariul mediu anual: 70.000 $ la 140.000 $

9. Luptător cu crocodili

Luptătorii își riscă viața punându-și părțile corpului între fălcile crocodilului, jucându-se cu cozile acestora și făcând tot felul de lucruri nebunești. Amintiți-vă că crocodilul nu sta intr-un singur loc, ci se mișcă și reacționează activ.

Salariu mediu anual: Nu se cunoaște, dar aproximativ 8 USD / oră

10.Tapinar (taietor de lemne)

Exploatarea forestieră este una dintre cele mai periculoase industrii, deoarece riscul de deces este de 20 de ori mai mare in acest domeniu decât în ​​oricare altul. Cele mai multe decese apar din cauza defectării echipamentelor și a copacilor care cad asupra lucrătorilor.

Salariu mediu anual: 36.000 $ la 41.000 $

11.Pescar

În medie, pescarii au unul dintre cele mai periculoase locuri de muncă din cauza condițiilor meteorologice neașteptat de proaste, a echipamentului defect și a incidentelor legate de transport. Acest job are una dintre cele mai mari rate de mortalitate.

Salariu mediu anual: 30.000 USD