9 tradiții bizare din întreaga lume care pot surprinde pe oricine

- Advertisement -

Există peste 3.814 de culturi diferite în lume și fiecare are propriile sale tradiții care mai de care mai interesante. In timp ce unele popoare au lasat aceste traditii odata cu trecerea anilor, altele inca pastreaza obiceiurile stravechi.

Noi in acest articol dorim sa va prezentam o serie de fotografii cu mai multe tradiții bizare din întreaga lume care pot surprinde pe oricine.

1. Foc de Paște, Germania

În noaptea dinaintea Paștelui, oamenii din Germania aprind focuri uriașe în diferite părți ale țării. Acest obicei este foarte vechi și, odată cu el, primesc primăvara și alungă spiritele rele ale iernii.

- Advertisement -

În unele părți, mai ales în Renania de Nord Westfalia, o roată mare de lemn este incendiată și apoi rulată pe o pantă pentru a asigura o recoltă bună.

2. Sorbitul mancarii în Japonia

Deși sorbitul mancarii este considerat ofensator pentru majoritatea țărilor, în Japonia este ceva normal. De fapt, este nepoliticos dacă nu faci asta când mănânci tăiței.

3. Coacerea banilor în alimente, Bolivia

- Advertisement -

În Bolivia, oamenii marchează sfârșitul anului și il primesc pe cel nou prin coacerea monedelor în prăjituri. Se crede că oricine găsește moneda va avea noroc în anul următor.

4. Aruncarea dinților în Grecia

În Grecia, nu există zână Maseluta. În schimb, atunci când dinții unui copil cad, îi aruncă pe acoperiș. Când aruncă dintele, își doresc ca dinții lor adulți să fie puternici și sănătoși.

5. Aruncatul cu roșii, Spania

- Advertisement -

La Tomatina este un festival marcat de aruncat roșii asupra altor oameni. Acest festival distractiv nu este de fapt atât de vechi – a început în 1945. Acum se ține în fiecare an în ultima miercuri din august.

6. Inghetata iarna, Mongolia

În timp ce noi ne bucurăm de înghețată în zilele toride de vară, în Mongolia preferă să o mănânce în cele mai reci zile de iarnă. Există pe stradă vânzătorii care vand inghetata fără a fi nevoie de un congelator , deoarece temperaturile pot ajunge la nivelul -22ºF.

7. Alegerea propriului destin, Coreea de Sud

Coreenii dau un sens special primei zile de naștere a bebelușului, deoarece este ziua în care își vor alege destinul. Este un ritual numit „doljabi”.

În fața copilului, sunt plasate diferite obiecte, precum cărți, bani și pensule. În funcție de ceea ce alege bebelușul, acesta își va prezice viitorul. De exemplu, dacă bebelușul alege banii, vor fi bogați; iar dacă ridică cartea, vor fi deștepți.

8. Sărind de pe un scaun, Danemarca

Aproape fiecare țară din lume are o tradiție specifică care este urmată în ajunul Anului Nou. Ei bine, Danemarca are și ea una! Chiar înainte ca ceasul să treacă de miezul nopții, oamenii se urcă pe scaune și se pregătesc să sară în al doilea an.

9. Tunderea părului o dată în viață, China

Huangluo Red Yao este un sat din China cunoscut pentru femeile care au cel mai lung păr din lume. De obicei, își păstrează părul înfășurat sub eșarfe. Cu toate acestea, în timpul festivalului isi lăsat părul în jos, îl spală și îl pieptănă. Lungimea medie a părului lor este de aproximativ 3,3 metri.

Femeile Yao își lasă părul să crească, deoarece cred că le va aduce o viață lungă. Isi tund paraul o singura dată în viață la vârsta de 18 ani, ceea ce simbolizează ritul de trecere și arată că fata este gata să se căsătorească.