12 opere de artă captivante care ne-au încântat cu frumusetea lor

- Advertisement -

Se spune ca un artist poate sa creeze o opera de arta din orice lucru are la indemana. Ei bine se pare ca persoanele din acest articol au reusit sa faca asta si chiar au creat unele capodere din cele mai simple lucruri pe care le-au putut gasi.

In acest articol dorim sa va prezentam o serie de fotografii extrem de frumoase cu mai multe opere de artă captivante care ne-au încântat cu frumusetea lor. Priviti pozele si o sa vedeti cat sunt acestea de frumoase.

1.Un ocean de bile de plastic

- Advertisement -

Muzeul Național al Clădirii din Washington, DC, este bine-cunoscut pentru prezentarile sale de artă . Tot aici a fost creat un „ocean” alcătuit dintr-un milion de bile de plastic, completat cu un „litoral” care permite vizitatorilor să se scufunde. Oceanul avea oglinzi instalate în jurul său pentru a crea impresia unui spațiu mult mai mare.

2.Sculpturi din sârmă

Kendra Heist este unul dintre cei mai buni artiști din Marea Britanie care lucrează cu unul dintre cele mai complicate materiale pentru sculptură disponibile: sârmă. Curatorul Turnului Londrei i-a cerut să construiască 13 sculpturi care să descrie cel mai bine istoria menajeriei regale. Heist a abordat această sarcină cu grija cuvenită, încercând să ofere fiecărei sculpturi animale cât mai multă semnificație și sens posibil.

- Advertisement -

3.Grădina cu flori plutitoare

O grădină de flori interactivă, „plutitoare”, a fost creată la unul dintre cele mai mari festivaluri de artă din Tokyo. A implicat utilizarea a mai mult de 2.300 de flori încă vii, care au continuat să crească și să înflorească în timpul utilizării lor ca parte a instalației de artă. Instalația a fost proiectată în așa fel încât florile să fie ridicate în aer pe măsură ce un vizitator se apropia de ele.

4.Sculpturi din lemn

- Advertisement -

După multe ore de muncă minuțioasă, atistul reușește cumva să transforme rădăcinile și ramurile noduroase ale copacilor în adevărate minuni care sunt pur și simplu remarcabile prin realismul lor și atenția la detalii.

5.Gălbenele dintr-un tub

Plimbându-se printr-un parc din orașul Boulogne-sur-Mer din Franța, fotograful Steve Hugh a dat peste această instalație amuzantă care înfățișează flori care se presupuse că „s-au vărsat” dintr-un imens tub de vopsea.

6.Memorialul marinarilor negustori care au decedat în cel de-al doilea război mondial

Acest memorial a apărut pentru prima dată în Cardiff în 1994. Privită dintr-o parte, sculptura arată ca corpul tăiat al unei nave comerciale; din cealaltă înfățișează un chip uman.

7.Sculpturi luminoase

Fotograful și artistul Darren Pearson, care lucrează sub pseudonimul Darius Twin, creează aceste sculpturi extrem de originale și memorabile folosind lumina de neon și camera sa.

8.Un gard viu în formă de dragon imens

În apropierea unei ferme din Norfolk, Marea Britanie, puteți vedea un imens dragon verde cu o lungime de 45,7 metri.

9.Sculptura „Iubirii”

Sculptorul ucrainean Aleksandr Milov și-a prezentat noul proiect la festivalul Burning Man. Sculptura descrie o scenă de conflict între un bărbat și o femeie, în cadrul căreia se pot vedea doi copii mici.

10.50.000 de chei colectate din întreaga lume

Această instalație, cu titlul „Cheie în mână”, a fost creată de artistul japonez Chiharu Shiota special pentru Bienala de la Veneția. Acesta își propune să ne reamintească legătura dintre toate lucrurile de pe acest Pământ, despre legăturile încrucișate imprevizibile care apar cand ne asteptam mai putin.

11.Statuia uriașă panda blindat

Această creație neobișnuită a fost instalată în Shenyang, China și a fost creată de Bi Heng. Înfățișează un panda gigant în armură care are 9 metri înălțime și 7 metri lățime. Cu simbolul Yin-Yang clar vizibil pe pieptul său, Bi Heng și-a propus să reamintească oamenilor că întreaga lume este interconectată, precum și ideea că nu trebuie să sacrificăm natura de dragul progresului tehnologic.

12.Parada florilor în Olanda

Nouăsprezece echipe de voluntari au participat la parada florilor din Olanda, dedicată vieții și moștenirii lui Vincent van Gogh.