De ce ar trebui să bem lapte înainte de a merge la somn si cum ne ajuta acest lucru

- Advertisement -

Laptele este o sursă excelentă de nutrienți, este sănătos pentru oasele tale și are și mai multe beneficii dacă îl bei înainte de a te culca. De exemplu, vă poate ajuta să adormiți mai repede, să dormiți fără să vă treziți în toiul nopții și chiar să va ajuta pierdeti în greutate!

Noi in acest articol dorim sa va prezentam de ce ar trebui să bem lapte înainte de a merge la somn si cum ne ajuta acest lucru.

Laptele are compuși care vă pot îmbunătăți calitatea somnului.

Mai multe studii efectuate pe oameni și animale au arătat că consumul de lapte poate duce la un somn mai bun . Laptele conține triptofan și melatonină, care vă pot ajuta să adormiți mai ușor și mai repede. Triptofanul joacă un rol important în producerea serotoninei, care, la rândul său, vă stimulează starea de spirit, vă poate ajuta să vă relaxați și, de asemenea, acționează ca un precursor al melatoninei.

- Advertisement -

Melatonina vă ajută să vă reglați ritmul circadian și vă pregătește pentru somn. Cercetările au arătat că administrarea de suplimente de melatonină și triptofan poate reduce anxietatea și depresia care s-ar putea agrava în timpul somnului.

Laptele este o sursă excelentă de proteine.

Dacă luați cina prea devreme înainte de a merge la culcare, este posibil să aveți probleme cu somnul pe tot parcursul nopții. Dacă doriți să evitați să vă treziți la miezul nopții, deoarece va este foame încercați să beți lapte înainte de culcare.

Există un aspect psihologic la consumul de lapte înainte de culcare.

- Advertisement -

Într-o anumită măsură, consumul de lapte înainte de culcare te poate ajuta să adormi, deoarece devine un ritual nocturn care te ajută să te relaxezi și să te pregătești de somn. O altă teorie este că laptele cald vă poate aminti de consumul de lapte înainte de culcare din copilărie , care ar putea aduce înapoi amintiri bune și ar avea un efect calmant.

Vă poate ajuta să slăbiți.

Dacă faci din consumul de lapte ritualul tău pentru a te ajuta să adormi și funcționează, te poate ajuta si cu pierderea în greutate . Calitatea slabă a somnului vă poate determina să puneți kilogramele în plus, astfel încât îmbunătățirea acestuia vă poate ajuta să reveniți la greutatea normală.

Poate crește masa musculară slabă

- Advertisement -

Laptele conține proteine ​​numite cazeină și zer. Mai multe studii au arătat că consumul de cazeină și proteine ​​din zer seara poate crește sinteza proteinelor musculare peste noapte .

Declinare de responsabilitate: Rețineți totuși că ați putea fi intolerant la lactoză și nu vă dați seama. Unele dintre simptome includ balonare, gaze și crampe.