12 moduri în care ne distrugem reputația și nici măcar nu ne dam seama de acest lucru

- Advertisement -

Fiecare persoană dorește să fie respectată și apreciată de familie, prieteni și colegi. Dar, uneori, distrugem toate eforturile depuse pentru a ne construi reputația cu unele cuvinte sau cu un comportament neglijent care pare total inofensiv. Oamenii din jurul nostru interpretează aceste semnale în propriile lor moduri si acest lucru ne poate afecta.

1. Șantajul emoțional

Aceste întrebări sunt considerate a fi șantaj emoțional și îi determină pe oameni să confirme ceea ce au spus deja. De obicei îi enervează acest lucru, chiar dacă nu observă asta. Încercați să urmăriți ceea ce spuneți și înlocuiți „Serios?” cu ceva mai potrivit.

2. Ipocrizie în a se explica

- Advertisement -

Dacă ai de gând să spui „nu” unei persoane, fă-o cu atenție, dar fii direct. Dacă începeți să lăudați persoana și să explicați cât de grozavă este, aceasta va înrăutăți situația.

3. Încercarea de a scăpa de toată responsabilitatea

Aici vorbim despre oamenii care nu sunt „niciodată de vină”. Încearcă să scape de orice suspiciune înainte de a fi chiar acuzați de ceva. În plus, acest comportament înseamnă că persoana este cu adevărat nesigură. Nu au încredere și nu sunt respectați pentru incapacitatea lor de a-și asuma responsabilitatea.

- Advertisement -

4. Acțiunea a insultat tot timpul

O persoană care insultată întotdeauna sau care este gelosă fără motiv nu mai este considerată egală cu ceilalți. Sunt tratați ca un copil care nu își poate controla propriile emoții. De asemenea, arată nesiguranță, ceea ce nu este deloc bun.

5. Vorbind despre problemele altcuiva și ignorându-le pe ale tale

Există oameni cărora nu le place să vorbească despre problemele lor și acesta este dreptul lor. Dar dacă vrei să vorbești despre problemele tale, este în regulă. Și nu vă fie teamă să le spuneți oamenilor care încearcă să-și descarce problemele asupra dvs., pentru că vă veți sătura de asta și oamenii se vor obișnui să fiți ascultătorul.

- Advertisement -

6. Nu vă luați propriile sentimente în serios

Uneori, nu ne luăm propriile sentimente și emoții atât de în serios pe cât ar trebui și nu ne deschidem către alți oameni. Dar dacă am împărtăși efectiv problemele noastre cu alții, s-ar putea să ne simțim mai bine. Cei care nu vorbesc despre emoțiile lor par foarte puternici și oamenii încep să creadă că nu este nevoie să țină cont de sentimentele lor.

7. Folosirea cuvântului „de obicei” ca scuză

Folosim acest cuvânt pentru a încerca să facem ca erorile noastre să nu pară la fel de grave. Dar, de fapt, aceste scuze par jalnice și doar irită oamenii. Este mai bine să-ți ceri scuze pentru greșelile tale.

8. Nerespectarea propriilor dorințe

Dacă cineva își ignoră în mod constant propriile dorințe și nevoi din cauza nesiguranței sau a problemelor altcuiva, și alte persoane vor începe să ii ignore dorințele. Fă ce vrei să faci!

9. Să fii nemulțumit de ceva tot timpul

Cu toții obosim și ne irităm din când în când, dar există oameni care sunt mereu în această stare. Nimeni nu vrea să fie prieten cu astfel de oameni. Negativitatea nu atrage oamenii. De asemenea, acești oameni sunt „copii” nefericiți cu care este greu de comunicat.

10. Eliminarea acuzațiilor generalizate

Uneori, în mijlocul unui scandal, am putea spune ceva prostesc. Dar ar trebui să ne gândim foarte atent la ceea ce vrem să spunem. Fii specific și explică ce simți. Acuzațiile generale sună de parcă nu ai nimic de spus, dar vrei doar o ceartă.

11. Vorbind în mod disprețuitor despre tine

Cuvintele aparent inofensive pe care le spunem atunci când vorbim cu prietenii noștri ne pot deprecia în ochii altor oameni. În plus, propria noastră stimă de sine ar putea scadea . Încercați să nu utilizați cuvintele precum „porc”, „grăsime”, „Sunt prost” și alte cuvinte de genul acesta.

12. Folosind fraze de care oamenii s-au săturat

Oamenii cu care vorbiți au auzit probabil aceste cuvinte de sute de ori, așa că nu înseamnă cu adevărat nimic. Este iritant să auzi așa ceva și înseamnă doar că probabil nu știi ce să mai spui. Deci, dacă nu ai altceva de spus, nu spune nimic.