7 alimente pe care nu trebuie să le reîncălziți niciodată în cuptorul cu microunde

- Advertisement -

Inventat pentru prima dată accidental în anii 1940 , cuptorul cu microunde este acum unul dintre principalele aparate de bucătărie din fiecare gospodărie. Insa desi este extrem de util sunt unele alimente pe care nu ar trebui totusi sa le reincalziti in el.

In acest articol va prezentam o lista cu mai multe alimente pe care nu trebuie să le reîncălziți niciodată în cuptorul cu microunde.

1. Ouă fierte

Când încălziți un ou fiert în cuptorul cu microunde, aburul se acumulează din moleculele de apă provocând o acumulare de presiune . Deoarece ouăle au o membrană și o coajă subțire, acestea sunt incapabile să țină toată presiunea, ceea ce poate duce la o explozie foarte fierbinte în cuptorul cu microunde, pe farfurie sau chiar atunci când luați o mușcătură!

- Advertisement -

2. Morcovi

Deși morcovul poate fi gătit și încălzit la cuptorul cu microunde, morcovii cruzi, în special cei cu coaja încă pe ei, pot fi potențial periculoși. Dacă morcovii nu sunt spălați corespunzător și au reziduuri de murdărie, mineralele din sol pot provoca scântei în cuptorul cu microunde.

3. Carne procesată

- Advertisement -

Pentru început, carnea procesată nu este cea mai hrănitoare dintre alimente, deoarece conține cantități mari de sare, aditivi, substanțe chimice și conservanți. Dar atunci când adăugați radiațiile din microunde la carnea dvs. delicată și la conservele dvs. preferate, nivelul colesterolului poate crește, ceea ce poate duce la probleme cardiace. Cel mai sigur mod de a vă încălzi șunca și cârnații este pe grătar sau pe plită.

4. Apă

Încălzirea apei în cuptorul cu microunde poate părea cea mai simplă dintre opțiunile dvs. Dar studiile arată că multe cazuri de arsuri provin din apa opărită, încălzită în cuptorul cu microunde, mai ales atunci când este manipulata de copii. Undele electromagnetice dintr-un cuptor cu microunde pot cauza supraîncălzirea apei , ceea ce face ca moleculele de apă să fie instabile și pot provoca fierbere intensă.

5. Ardei iute

- Advertisement -

Ardeiul iute, în special cei cu adevărat picanti, conțin niveluri ridicate de capsaicină, care poate fi destul de inflamabilă . Când capsaicina este expusă undelor electromagnetice într-un cuptor cu microunde poate fi predispusă la aprindere! Focul și fumul care vor fi eliberate din cuptorul cu microunde pot provoca iritații ale pielii și senzații de arsură.

6. Pui

Puiul este un vinovat popular pentru răspândirea salmonelei , mai ales atunci când nu este gătit corect! Când gătiți o bucată de pui crud la cuptorul cu microunde, șansele unei gătiri uniforme și minuțioase sunt foarte mici. Același lucru se poate spune și pentru alte bucăți de carne crudă. Cel mai bine este să gătiți carnea bine, la foc direct, într-o tigaie, pe un grătar sau în cuptor.

7. Roșii și sos de roșii

La fel ca ouăle fierte, roșiile pot provoca o mizerie destul de mare atunci când petrec prea mult timp în cuptorul cu microunde. Datorită conținutului de lichid din roșiile proaspete și sosul de paste, acumularea de presiune le face să fiarba și să stropească lichidul, lăsând cuptorul cu microunde acoperit cu stropi roșii.