20 de torturi înșelătoare care ne-au lăsat fara cuvinteCe au în comun un adidaș, o găleată KFC, o cutie pentru ouă și un dinozaur? Toate pot fi transformate în prăjituri! Acești artiști talentați pot transforma o rețetă de tort și înghețată într-o capodoperă literală care este atât de realistă, încât nu vei crede că este comestibilă!

Noi iubim oameni talentați, iar atunci când acești oameni sculptează prăjituri incredibil de realiste, nu putem să nu împărtășim creațiile lor cu lumea!

1. Un tort care nu te va face să plângi, spre deosebire de o ceapă adevărată!

2. Acest T-Rex cu pulover este prea frumos pentru a fi mâncat vreodată.3. O surpriză cu adevărat mișto pentru ziua de naștere a unui copil!

4. Ai vrea o omleta?

5. Imaginați-vă că nu știți că este o prăjitură și zdrobiți acest piñata.

6. Tort de burger pentru un rege burger!

7. O servești cu ceai sau cu bere?

8. Nimic special, doar o prăjitură de cacao cu înghețată de lămâie …

9. Înșelăciunea anului!

10. Toate aceste flori sunt făcute din cremă.

11. Câștigătorul ajunge să mănânce tablele!

12. De unde cumpăr acești adidași?

13. Imaginați-vă că sculptați fiecare bucată de macaroane!

14. Premiul pentru cea mai buna patiserie se acordă cu siguranță acestei persoane.

15. Nu trebuie să aștepți până la vară pentru a mânca niște pepene verde!

16. Daca esti fan al clatitelor

17. Cutia este o parte a tortului.

18. Cum de nu se prăbușește acest tort de struț de la picioarele atât de subțiri?

19. Chiar arată ca puiul prăjit!

20. Sarpe sau tort?

Istoria tortului – de la turtă de grâu la simbol de sărbătoare

Puţini sunt cei care nu s-au bucurat niciodată la vederea unui frumos tort apetisant. Simbolul ocaziilor deosebite, tortul este o reţetă culinară învăluită parcă într-o aură de poveste. Dacă astăzi este asociat cu voia bună, aniversări sau petreceri, lucrurile nu au stat dintotdeauna aşa.

Originile tortului

Tradiţia prăjiturilor de sărbătoare în formă rotundă îşi are rădăcinile în Grecia Antică, unde acestea se pregăteau ca ofrande aduse zeiţei Artemis, fiind în fapt nişte simple turte din grâu, îndulcite cu miere. Şi în scrierile vechi germane, din perioada medievală, se vorbeşte despre nişte turte care se dăruiau trecătorilor de pe stradă atunci când se năştea un prunc, care aveau în mijloc o lumânare aprinsă, ce purta denumirea de „lumânarea vieţii“.

Forma rotundă se păstrează din timpuri vechi şi provine de fapt de la vasele de ceramic care se găseau doar în acestă formă. În perioada medievală se credea că o prăjitură în altă formă decât cea rotundă va aduce doar nenoroc şi tristeţe. Mai ales prăjiturile pentru nunţi aveau această înfăţişare, pentru a aduce fericirea celor căsătoriţi.

Cu timpul, torturile erau de obicei coapte pentru ocaziile speciale, deoarece erau realizate cu cele mai bune şi mai scumpe ingrediente, pe care doar cei foarte înstăriţi şi le puteau permite. În secolul al XVII-lea torturile au devenit mai elaborate, fiind compuse din straturi multiple de blat şi învelite în cremă şi glazură dulce. Cei care le aveau pe masă la zilele de naştere, nunţi sau alte ocazii îşi exprimau astfel şi statutul social, fiind accesibile doar nobilimii şi familiilor avute.

Popular în rândul maselor

În anii Revoluţiei Industriale tehnicile de producţie şi ingredientele folosite au devenit populare şi în rândul maselor, care îşi puteau acum permite să gătească sau să cumpere un tort. Tot atunci au fost folosite la prepararea lui şi praful de copt şi bicarbonatul de sodiu.

Noţiunea lumânărilor care reprezintă vârsta celui sărbătorit a apărut în 1746 la balul aniversar al contelui german Ludwig Von Zinzendorf, unde un tort gigant a fost pregătit în cinstea sa. În vârful tortului a fost aşezată o singură lumânare, care reprezenta conform tradiţiei germane, lumina vieţii, în timp ce pe restul desertului a fost aşezat un număr de lumânări egal cu vârsta contelui.

Astăzi varietatea torturilor este echivalentă cu imaginaţia, acestea fiind preparate din combinaţii cât mai inedite şi decorate cât mai divers.București
cer fragmentat
28.5 ° C
29 °
27.8 °
42 %
2.1kmh
60 %
mie
27 °
joi
29 °
vin
27 °
sâm
28 °
Dum
31 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,8363
USD
4,2884
GBP
5,4203
AUD
2,9689

CELE MAI VIZIONATE

O cabană rustică de toată frumuseţea, priveliştea spre lac din dormitor îţi taie respiraţia!

O cabană rustică poate fi evadarea perfectă din zgomotul şi agitaţia unui oraş. Întoarcerea la o viaţă simplă, în mijlocul naturii te poate face...

18 Profesionisti intr-ale deghizarii care ne arata cum a fost Halloween-ul 2019

Fiecare Halloween are eroii săi. Și, în timp ce toată lumea se îmbracă ca Harley Quinn și Prințesele Disney, unii oameni caută în imaginația...

20 de torturi înșelătoare care ne-au lăsat fara cuvinte

Ce au în comun un adidaș, o găleată KFC, o cutie pentru ouă și un dinozaur? Toate pot fi transformate în prăjituri! Acești artiști...

O turma de zimbri in libertate – aparitie rara in Parcul Natural Vanatori Neamt

Zimbrul a fost un simbol pentru România, acesta regăsindu-se în trecut prin mai toate pădurile montane. Un animal falnic, care se luptă în prezent...

11 obiceiuri zilnice care ne dăunează sănătății puțin câte puțin

Toată lumea știe că obiceiurile precum fumatul sau consumul de alco0ol pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, dar există multe obiceiuri dăunătoare...