Top 10 cele mai periculoase, dar uimitoare căi ferate din lumeCând ne gândim la vacanță, mulți dintre noi ne dorim să ajungem cât mai repede la destinație, astfel alegem avionul. Cu toate acestea, unii se înarmează cu lecturi scrise de Agatha Christie sau cu un iPod și pornesc în călătorie, cu trenul.

Într-adevăr, de cele mai multe ori condițiile din tren nu sunt cele mai bune, însă dacă te înarmezi cu răbdare o să constați că merită să alegi acest mijloc de transport. În plus, există multe trasee care te fac să ai pielea de găină atunci când le parcurgi, fiind locul potrivit pentru a îți testa limitele.

Cum ți se pare să treci cu trenul pe lângă un vulcan activ, care poate să erupă în orice moment? Unii dintre noi ar spune că este o nebunie, însă chiar și așa, Ruta Aso Minami din Japonia este fascinantă.

Daca nu ai fondurile necesare – câteva mii de euro – pentru o călătorie adevărata, poți oricând să călătorești cu gândul, prin intermediul lumii virtuale.

Află care sunt cele mai periculoase, dar și spectaculoase, rute de tren din întreaga lume!

GeorgeTown, ColoradoAcest traseu a fost construit la sfârşitul secolului al XIX-lea pentru industria minieră, dar în prezent operează doar în timpul verii pentru transportul turiştilor. Situată în Munţii Stâncoşi din Colorado, calea ferată GeorgeTown Loop plimbă turiştii prin cele mai periculoase şi pitoreşti locuri ale zonei.

Nariz Del Diablo sau Nasul Diavolului, Ecuador

Această rută este cunoscută ca fiind cel mai dificil traseu de cale ferată din lume și a fost construită între anii 1860-1874. Din nefericire, în anul 1997 alunecările de teren au afectat destul de mult ruta El Nariz del Diablo, iar în prezent turiștii se pot bucura de călătoria cu trenul doar 12 kilometri, însă au parte de o experiență de neuitat și se pot bucura de spectacolul naturii.

Death Railway, Thailanda

Calea ferată a m0rţii din Thailanda şi-a căpătat numele din cauză că, în timpul construcţiei sale de-a lungul junglei tailandeze, au mur1t peste 90.000 de muncitori şi peste 16.000 de prizonieri de război ai Aliaţilor. Istoria sa creează o senzaţie stranie tuturor celor care se încumetă să circule pe aici.

Chennai-Rameswaram, India

Faptul că rutele din India se numără printre cele mai periculoase căi ferate din lume este arhicunoscut. Acest pod de cale ferată din India are o lungime de 1.315 metri – 359 metri fiind deasupra râului Chenab şi 650 metri de-a lungul unui viaduct.

Aso Minami, Japonia

Ruta Aso Minami este una dintre cele mai periculoase trasee de tren din Japonia, deoarece se află în apropierea Muntelui Aso, un vulcan activ. Astfel, călătorii pot asista oricând la o erupție.

Tren a las Nubes, Argentina

Tren a las Nubes, sau “trenul norilor” a fost construit în 1932, iar acum este folosit strict în scopuri turistice.

Acesta este unul dintre cele mai înalte construcţii feroviare din lume și trece prin câmpuri de tutun, ferme și câmpii.

Kuranda Scenic Railroad, Australia

Acest traseu uimitor a fost construit în secolul al XVIII-lea, între Cairns și Kurandis și te poartă prin pădurile tropicale australiene, precum şi prin Parcul Naţional.

Cumbres și Toltec, New Mexico

Construit în 1880, traseul Cumbers and Toltec Scenic este spectaculos. Trenul circulă în sudul Munţiilor Stâncoşi între oraşeele Antonito (Colorado) şi Chama (New Mexico). Acesta este deschis pentru turişti în perioada de vară. Linia a fost costruită iniţial ca o extensie de la Durango la Antonito (New Mexico). Din totalul de linie construit până în 1970, statele New Mexico si Colorado au cumpărat 64 mile între Antonito şi Chama pe care operează Cumbers and Toltec Scenic Railroad, iar porţiunea între Chama şi Durango a fost abandonată, iar apoi demontată în 1971.

Outeniqua Choo-Tjoe, Africa de Sud

Trenul Outeniqua Choo Tjoe circulă între oraşele George şi Knysna. Traseul are o lungime de 42 mile şi se parcurge în 2 ore. Linia ferată a fost terminată în 1928. Din cauza ploilor torenţiale şi a inundaţiilor din 2006 acest traseu a fost închis de autorităţile locale. În prezent există o campanie de redeschidere a rutei.

White Pass și Yukon, Alaska

Cu siguranţă, această cale ferată vine cu o istorie impresionantă. A fost construită în 1898, în timpul goanei după aur din Klondike, fiind considerată, în acel moment, o sarcină imposibilă. Calea ferată urcă aproximativ 914 metri pe o distanţă de doar 20 de mile (aproximativ 32 km).

Deşi este o piesă remarcabilă a infrastructurii feroviare, doar curajoşii călătoresc pe această cale ferată deosebit de abruptă.Bucharest
nori împrăștiați
25.6 ° C
28.3 °
24 °
53 %
1.5kmh
40 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
28 °
vin
31 °
sâm
31 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,7326
USD
4,2176
GBP
5,2398
AUD
2,9637

CELE MAI VIZIONATE

Sfaturile psihologului Gerald Rogers – 19 moduri de a vă salva căsnicia

Dragostea este un sentiment extraordinar. Dar după întemeierea familiei ea uneori trece pe plan secund, problemele cotidiene devenind mai prioritare pentru soți. Gerald Rogers...

Salvare pe munte. Capră neagră cu piciorul rupt, cărată în rucsac

Doi angajați de la Salvamont Râșnov, tată și fiu, au salvat o capră neagră ce avea un picior fracturat. Ei au găsit animalul în...

20 de persoane care au dat o a doua șansă lucrurilor lor vechi, iar rezultatele au fost uimitoare

Când ceva se descompune sau devine inutil, de obicei îl aruncăm. Nu sunt mulți oameni care realizează că acest "gunoi" merită o a doua...

„Scutură-te și mai urcă un pas!” O poveste a unui măgar, plină de înțelepciune

Intr-o zi, magarul unui fermier a cazut intr-o fantana. Animalul a plans ore intregi, in timp ce fermierul incerca sa gaseasca o cale de...

19 persoane cu părul excentric care nu pot trăi o zi fără atenție

O coafură eleganta nu este întotdeauna in conformitate cu standardele de frumusețe stabilite. O întâlnire ocazională cu astfel de oameni garantează o mulțime de...
Apreciază articolul: